Au fost decernate premiile Societății Timișoara pentru anul 2018. Filosoful Mihai Șora, printre premianți

Societatea Timișoara și-a decernat vineri seară premiile pentru anul 2018, în cadrul unui eveniment organizat la Biblioteca Central Universitară „Eugen Todoran”. Filosoful Mihai Șora s-a numărat printre premianți.

În fiecare an, Societatea Timișoara premiază proiecte civice, personalități sau instituții pentru promovarea valorilor europene, dar și pentru curaj și consecvență.

Pentru 2018 au fost acordate 4 premii. Premiul „Speranța” l-a primit procurorul general al României, Augustin Lazăr, care nu a fost însă prezent. Filosofului Mihai Șora i s-a acordat Premiul „Ion Monoran”: „Cel mai important lucru este să fii demn (…) România de azi trece printr-un moment dificil, de tensiune, de criză, de criză de încredere în primul rând, de aici vine și tensiunea. E bine ca această incertitudine să dispară”.

Premiul „Oscar Berger” a mers spre jurnalistul G4Media, Cristian Pantazi, iar premiul „Secera și Ciocanul” i-a fost decernat ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru „excelență în perversitate instituțională.

„După ce anul trecut Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea au primit acest premiu, Tudorel Toader a reușit într-un timp scurt să pervertească surse instituționale ale Ministerului Justiției, provocând o destructurare fără precedent a ordinii din România. Pentru toate aceste acțiuni, implicațiile vor fi pe termen mediu și lung, dacă nu se face ceva. Pentru excelența în perversitate instituțională, Secera și Ciocanul pentru Tudorel Toader”, a declarat profesorul Alin Gavriliuc, Societatea Timișoara.

Premiile Societății Timișoara se acordă din 1992.