Pas în spate pentru Cătălin Drulă: Dominic Fritz, cel mai legitim candidat pentru președinția USR

cătălin drula si dominic fritz la timisoara

Drulă îl nominalizează pe Dominic Fritz, primarul Timișoarei, drept unul dintre liderii USR puternici „care pot duce mai departe această construcție”. 

Cătălin Drulă a anunțat luni în cadrul unei conferințe de presă că urmare a rezultatelor obținute de USR la scrutinul din 9 iunie va convoca în cel mai scurt timp alegeri în partid pentru un nou președinte.

„Acest rezultat este sub așteptările pe care le-am avut noi și cei care ne-au încredințat votul lor. Am putea vorbi despre cauze, să căutăm explicații, să găsim scuze sau să ne întrebăm dacă în România democrația mai este democrație. Dar pentru mine, în întreaga mea viață, asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum acest rezultat și voi convoca în USR alegeri pentru un nou președinte în cel mai scurt timp.”, a declarat Cătălin Drulă, luni, după ziua votului.

Cătălin Drulă spune că în USR există „oameni și lideri puternici care pot duce mai departe această construcție” și îl nominalizează pe Dominic Fritz, primarul Timișoarei. Mai mult, afirmă că deja a vorbit cu Fritz și că acesta este pregătit să își asume intrarea în cursa internă pentru șefia USR:

„Mă gândesc aici la Dominic Fritz, un om care a câștigat decisiv votul în Timișoara și a arătat că PSD și PNL pot fi înfrânte. Cred că e foarte important să avem un reset, să venim cu energii proaspete și să atacăm alegerile prezidențiale și parlamentare cu un suflu nou și cu optimism. (…) Fiecare membru al USR își poate pune candidatura în această cursă. Vor stabili membri acest lucru. Din câte știu, nu își dorește așa ceva (n.r, Elena Lasconi), dar nu vreau să vorbesc în numele altora. Am vorbit cu Dominic Fritz și a spus că își asumă asta. Am vorbit aseară cu Elena Lasconi era foarte bucuroasă, pregătită să își continue mandatul. (…) Cred că în momentul de față, conducând Timișoara care este un oraș atât de important în România, cu scorul decisiv pe care l-a luat, cred că are (n.r, Dominic Fritz) toată legitimitatea să ducă această construcție mai departe pe o poveste a unui învingător.

În Timiș, USR a câștigat, pe lângă Timișoara, Dumbrăvița, Cenad și Balinț.

„Rămân în USR. (…) Organizăm alegeri pentru președinte în cel mai scurt timp. Avem un sistem în care este votul tuturor membrilor, așa este în statutul nostru, se poate organiza online. Trebuie să avem o discuție în BPN după această conferință de presă, să stabilim un calendar. Din momentul în care noul președinte va prelua mandatul, va fi acolo, dar e un timp scurt. O săptămână-două.”, a mai precizat Drulă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/