Alin Nica, după înfrângere: Timișenii sunt la mâna domnului Simonis. PNL nu mai există

alin nica, dupa infrangerea din alegerile din 9 iunie 2024
untitled design set 970x90 px

În prima zi după pierderea alegerilor, Alin Nica lansează un atac la adresa PNL și le transmite timișenilor că acum sunt „la mâna domnului Simonis”.

„Îi urez succes lui Alfred Simonis în această nouă poziție de responsabilitate, îl felicit pentru câștigarea președinției Consiliului Județean Timiș. A câștigat județul, dar nu a câștigat Timișoara, cu atât mai puțin pe timișoreni. Va fi complicat să gestioneze această scindare, dar îmi doresc să reușească și să dovedească tuturor că promisiunile pe care le-a făcut în campanie nu au fost vorbe goale. Timișul și Timișoara au fost prea mult timp văduvite și lăsate la coada listei de către guvernanți. Eu și Dominic Fritz am venit cu altă abordare, aceea a regionalizării și a descentralizării si regionalizării. Timișenii nu și-au dorit așa ceva și acum sunt practic la mâna domnului Simonis. Sper să nu se supere și să îi lase cu ochii în soare. Este și acesta un mod de a aborda politica și administrația. Vedem cât de succes va fi această nouă abordare.”, a declarat Alin Nica, după ce a pierdut președinția Consiliului Județean Timiș.

Nica anunță, de asemenea, continuarea luptei în alegerile generale care urmează. „Această slugărnicie permanentă a autorităților publice locale în fața guvernanților trebuie să înceteze. România are nevoie de reforme profunde (…) și ne vom bate pentru acest lucru în cadrul alegerilor ce vor urma la nivel național.”, a mai declarat președintele în funcție al CJT.

Atacul lui Nica la PNL

PNL nu mai există în Timiș, a spus Alin Nica: „Dintr-un partid care ar fi putut să câștige totul, PNL este un partid care a pierdut totul. Iar primul lucru pe care îl va face domnul Simonis și PSD va fi să își completeze zestrea de primari cu cât mai mulți aleși locali care au rămas la PNL, folosind tocmai acele pârghii pe care le-a promis în campania electorală: bani de la bugetul de stat contra voturi pentru PSD. E un lucru inacceptabil din punctul meu de vedere.”

Fritz: păreri de rău pentru Nica, mână-ntinsă către Simonis

Și Dominic Fritz a comentat eșecul lui Nica în alegeri.

„Alin Nica a fost victima unei politici extrem de nocive din partea unora din PNL. A fost executat și sabotat în funcția de președinte a consiliului județean și rezultatul este că PSD a câștigat. (…) Cazul lui Alin Nica trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toți oamenii de dreapta din România. Aici a fost un autogol atât de uriaș al celor din PNL că așa va fi o durere încă mult timp înainte. Este o înfrângere a lui Alin pe care cred că putem să o onorăm pentru că și-a păstrat coloana vertebrală.”, a declarat Fritz.

dominic fritz si alin nica dupa alegerile din 9 iunie

Totodată, Fritz îl felicită pentru victorie pe Alfred Simonis, anunțând că este deschis să colaboreze cu el în următorul mandat. „Îl felicit pe Alfred Simonis, președintele ales al Consiliului Județean Timiș, pentru succesul său și îl asigur că primarul Timișoarei întinde o mână la noul președinte al CJ și am tot interesul să continuăm proiectele și colaborarea între primărie și consiliul județean și să dezvoltăm împreună o mai mare amprentă a Timișoarei și a Timișului în politică națională.”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/