PDL, în criză de lideri și simpatizanți!

untitled design set 970x90 px

Membrii PDL s-au întrunit astăzi la Sala Lira, să își aleagă liderii de la nivelul municipiului Reșița. Dacă în perioada în care partidul se afla la putere sala era neîncăpătoare, acum locurile libere și lipsa forfotei au generat o criză acută chiar și de inspirație.

Nu este vreo noutate faptul că partidele care se află la putere nu mai fac față numărului mare de membri și simpatizanți, dar în Partidul Democrat Liberal s-a resimțit astăzi acut criza prin care trece. Sala Lira avea multe locuri libere, iar candidatul la funcția de președinte, unul la număr, Gheorghe Năsturel, nu este nici pe departe una dintre vocile care să se fi făcut remarcată sau ascultată până acum în partid sau în legislativul local. Dimpotrivă, pentru orice părere care i se solicita pe tema neînțelegerilor din PDL sau pe orice alt subiect, legat de administrația locală, prefera să refuze politicos exprimarea în public.

DSC_7645
Gheorghe Năsturel, președinte PDL Reșița

Mai mult, acesta ocupă și funcția de consilier local, însă numărul intervențiilor pe care le-a avut în plen este nesemnificativ. În cazul în care vorbim despre o luare de poziție importantă sau de inițierea vreunui proiect de hotărâre, contorul se blochează imediat.

Gheorghe Năsturel, noul președinte al PDL Reșița, este un apreciat arbitru și observator de handbal și s-a făcut remarcat în viața sportivă a orașului. Poate funcția în care a fost ales astăzi va trezi în noul lider PDL spiritul competițional și îl va învăța să reacționeze și să ia poziție. Asta, mai ales că rezultatele votului sunt încurajatoare. Doar 4 dintre dintre cei 111 delegați au votat împotriva sa, restul voturilor, de 107, fiind pentru. Tot de astăzi, prim-vicepreședinte al PDL Reșița este Remus Marta, și el membru în Consiliul Local, iar secretar general Anghelina Petru.

DSC_7646
Organizația municipală și-a ales astăzi liderii

Biroul Permanent Local Reșița mai are în componența sa doi secretari generali adjuncți, 10 vicepreședinți și 12 secretari executivi.

Reamintim că numărul membrilor PDL  a scăzut semnificativ după plecarea lui Sorin Frunzăverde la Partidul Național Liberal. Liderul de la Palatul Administrativ a fost însoțit și de zeci de primari, care au ales să părăsească formațiunea politică, înscriindu-se și ei în PNL.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/