Partide cu adversari buni, dar fără presiune pentru ASU Poli și Ripensia. ACS Poli, condamnată la Liga a III-a

Mijlocul săptămânii aduce ultima etapă intermediară din liga secundă, una al cărei sezon se apropie cu pași repezi de final. ASU Politehnica și Ripensia sunt scăpate de presiunea retrogradării, în timp ce pentru ACS Poli, sentința s-a scris deja și retrogradarea nu mai poate fi evitată. 

Dintre cele trei, doar ASU Poli va juca în deplasare miercuri, de la ora 13.00, la Ghermănești cu Sportul Snagov, fosta Metalul Reșița. Echipă puternică în tur, acum căzută pe locul 5 și ieșită din cărțile pentru promovare. „Ne așteaptă o partidă extrem de dificilă la Snagov, pe un teren greu, împotriva unei echipe care mare parte din acest campionat s-a aflat pe primele poziții, cu șanse reale. Nemaiavând un obiectiv clar de a promova sau de a prinde locul de baraj, probabil vor juca cu mai multă dezinvoltură și vor încerca să obțină cele 3 puncte, la fel cum și noi vom încerca în partida de miercuri. Cu siguranță vor fi și schimbări în echipă, trebuie să avem un lot echilibrat din punct de vedere valoric. Și e normal să beneficieze toată lumea de șansă, cu atât mai mult cu cât sunt trei partide într-o perioadă apropiată de timp”, a declarat antrenorul Cosmin Petruescu.

Ripensia are și ea un meci cu o echipă bine clasată, Petrolul joi, de la ora 20.00, pe „Dan Păltinișanu”. Ploieștenii sunt pe locul 4 și mai speră la locul de baraj. Pelici vrea însă o victorie. „Avem un joc important cu o altă echipă care a început acest campionat cu gândul la urcarea în prima ligă și care în momentul de față păstrează șanse pentru acest lucru, dar e în luptă mare cu celelalte echipe care sunt pe primele trei locuri. Petrolul e o echipă în foame de puncte care probabil va veni la Timișoara să câștige. Ne dorim să facem un joc bun și, de ce nu, să luăm punct sau puncte, așa cum am făcut-o și cu Cluj și cu Clinceni”, a declarat antrenorul ripensist.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

ACS Poli este retrogradată matematic în Liga a III-a și ar avea nevoie de retragerile mai multor echipe ca să fie invitată în liga secundă. Conducerea a decis ca la ultimele două meciuri să lase intrarea liberă. Primul din cele de acasă e miercuri, de la ora 18.00, pe Electrica, cu FC Argeș. Antrenorul pare să mai spere la un succes. „Aștept o răbufnire de orgoliu din partea jucătorilor, ca să câștigăm meciul, să ne facem datoria toți cei care suntem la Poli, până la ultimul meci. Întâlnim o echipă bună, FC Argeș, de tradiție, care a câștigat la Ploiești, cu Petrolul. A câștigat și în ultima etapă în ultimul minut cu Ripensia. Noi venim după o înfrângere la Aerostar. Din păcate, și acolo am pierdut trei jucători și încă o dată am demonstrat, că în ciuda unora, noi ne-am respectat blazonul jucând toate meciurile la maximum. Dovadă și cele două fracturi pe care le avem. Am 13 jucători seniori, din care o să aleg 11”, a declarat Răchită.

banner 970 x 250