„Parteneriatul cu și despre reșițeni”, programul electoral pentru rezolvarea problemelor importante din Reșița

Senatorul Ionuț Chisăliță, candidatul PSD la fotoliul de primar al Reșiței, și-a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, programul de campanie electorală, intitulat: „Parteneriatul cu și despre reșițeni”, numit așa pentru că este izvorât din dorințele și nevoile oamenilor din municipiul reședință de județ.

Chisăliță se arată surprins de faptul că taxele de la Reșița sunt mai mari decât cele din Timișoara și consideră că nu este normal ca, la nivelul veniturilor pe care le are, un cetățean al Reșiței să plătească impozite și taxe atât de mari. De aceea, în cadrul acestui program, se propune reducerea lor cu 25%.

Vorbind despre implicarea activă a administrației în viața de zi cu zi a oamenilor, Chisăliță a spus: „Ne-am dus între blocuri și în cartierele municipiului, unde am constatat că actuala administrație reșițeană nu a călcat patru ani. Unul dintre lucrurile propuse de noi pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor și pentru a uni administrația reșițeană de cetățean, este ca în cazul în care vom ajunge la guvernarea locală, să ne consultăm cu locatarii din toate cartierele o dată la șase luni”, a mărturisit senatorul PSD.

El a lăsat să se înțeleagă că o astfel de practică se desfășoară cu succes și în alte orașe. În felul acesta, se identifică prioritățile cetățenilor, problemele cu care aceștia se confruntă.

„Un alt punct important al acestui parteneriat va fi asigurarea pazei în școli, finanțată din bugetul primăriei. Pentru că așa e firesc. Nu e firesc ca părinții să plătească bani pentru niște lucruri pe care administrația trebuie să le facă. Tot aici, pentru că e pe partea de educație, am propus și crearea unui sistem public accesibil de after-school. Foarte important pentru cei care au copii, lucrează și nu au unde lăsa acești copii până la ora 16.00”, a mai spus candidatul PSD.

Programul propus de Ionuț Chisăliță include și posibilitatea ca pensionarii să beneficieze de gratuitate pe mijloacele de transport public din municipiu.

„Tot ieri ne-am întâlnit cu o tânără care ne-a întrebat ce vom face pentru ei, pentru că toți promit. I-am spus că în Reșița e greu în acest moment să vină întreprinderi mari. Am văzut că în 4 ani administrația liberală a promis că vine firma X sau Y sau Z și nu a mai venit. Din punctul nostru de vedere, cel mai important lucru pentru Reșița în această zonă este să dăm posibilitatea antreprenorilor locali să se dezvolte. Ei sunt motorul economiei reșițene. Dacă așteptăm să vină societăți mari, facem o mare greșeală. Cred că trebuie să avem grijă de acești antreprenori. Dacă tinerii vor să vină să deschidă o afacere locală, cel mai bine e ca administrația să vină în sprijinul tânărului și să-i pună la dispoziție pe perioadă de un an sau doi un spațiu cu titlu gratuit pentru a-și desfășura activitatea”, a spus Ionuț Chisăliță despre viziunea sa și a PSD pentru următorii patru ani, în cazul în care va câștiga alegerile.

(E)