„Hora Carașului”, pe cele mai importante scene!

O nouă reușită pentru ansamblul „Hora Carașului” a fost pecetluită în acest an. Dansurile populare din Oravița s-au înfrățit cu folclorul clujean, parteneriat ce va trimite ansamblul orăvițean în marile festivaluri europene.

Totul a pornit în urma participării clujeanului Tiberiu Groza, directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale din Cluj,  la Festivalul Hercules din Băile Herculane. Pe scenă au apărut și orăvițenii ansamblului „Hora Carașului”. Impresionat de prestația acestora, Tiberiu Groza le-a lansat invitația să participe împreună cu ansamblul clujean la un festival din Italia. De aici a început o frumoasă prietenie ce a dus la un parteneriat important pentru ansamblu, pentru oraș, dar și pentru județ.

Sunt prietenii și frații noștri de la Cluj, pentru că ne-am înfrățit cu ansamblul « Rapsodia Someșană ».  Am făcut parteneriat cu ei, iar în urma acestuia în fiecare an vom reprezenta România alături de ei la câte un festival de folclor din Europa”, a precizat Sorin Chișărău, directorul artistic al ansamblului orăvițean.

Pentru frumoasa prietenie ce îi leagă pe directorul ansamblului, Sorin Chișărău, și pe clujeanul Tiberiu Groza, orăvițeanul i-a lansat invitația acestuia să fie prezent în juriul celui mai important festival din Oravița, Festivalul Național „George Motoia Craiu”.