Parteneriat încheiat între Clinicile Medici’s din Timișoara și start-upul MedTech Xvision!

Clinicile Medici’s din Timișoara încheie un parteneriat cu start-upul MedTech Xvision. Prin intermediul acestei colaborări, tehnologiile de ultimă oră vor fi aduse mai aproape de pacienți.

În urma acestui parteneriat, în procesul de analiză a radiografiilor de torace, efectuate în cadrul Medici’s, va fi integrat și XVision. Programul software are la bază o suită de algoritmi de inteligență artificială, cu scopul de a-l ajuta pe medicul radiolog în procesul de analiză și diagnostic, prezentând multiple informații legate de potențialele patologii identificate în radiografie. Venind ca un asistent digital, XVision susține medicul radiolog și ajută la prioritizarea și eficientizarea muncii acestuia.

„Mă bucur să pot folosi în analiza imagistica programul software XVision. Consider că algoritmii de inteligență artificială, ce stau la baza acestei platforme, reprezintă un real ajutor în interpretarea radiologică pulmonară.”, a spus Dr. Agnes Katona, medic specialist radiologie și imagistică medicală în cadrul Clinicilor Medici’s.

leader board 728 x 90 px

 „Parteneriatul dintre Medici’s și XVision reprezintă un pas important pentru noi în colaborarea cu sectorul privat. Ne bucurăm să avem alături parteneri precum Clinicile Medici’s ce susțin performanța în actul medical și sunt deschiși către integrarea noilor tehnologiilor ce vin atât în beneficiul pacienților, cât și al medicilor.”, a spus Ștefan Iarca, co-fondator XVision.

Inteligența artificială vine în ajutorul medicilor radiologi și îi ajută în procesul de diagnosticare. Astfel, calitatea actului medical este dusă la cel mai înalt nivel. Medicina și tehnologia sunt două domenii complementare, dar la intersecția lor se află soluții inovative care pot veni atât în sprijinul pacienților, cât și al medicilor.

Xvision își propune să fie un liant între aceste domenii, dorind să ajute sistemul medical să beneficieze de acest avantaj tehnologic.

Clinicile Medici’s oferă servicii, la cele mai înalte standarde, pentru aproximativ 400 de companii și 50.000 de abonați, iar lanțul s-a remarcat prin grija pe care colectivul medical o are față de pacienți, prin profesionalismul personalului medical, precum și prin dotarea cu aparatură de ultimă generație.

Sursa foto: https://xvision.app/