Parteneri în afaceri, politică și… administrație? Ioan Popa și Romeo Dunca sunt de astăzi oficial candidați pentru Primăria Reșița și Consiliul Județean

Maraton de forță pentru liberalii cărășeni care astăzi au depus la birourile locale de circumscripție electorală și la cel județean dosarele cu candidaturile pentru primăriile și consiliile locale din Oțelu Roșu, Caransebeș, Bocșa și Reșița, precum și pentru Consiliul Județean Caraș-Severin. PNL a ținut să arate ca o echipă unită, trimițând la înaintare toți liderii săi.

Prezent și la Reșița, la depunerea dosarului cu candidatura lui Ioan Popa, Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin, a ținut să spună: „Sperăm ca și la aceste alegeri cetățenii din Reșița să fie alături de echipa PNL pentru că a dovedit că este competentă, profesionistă, a făcut o administrație liberală serioasă și a pus accentul pe dezvoltarea durabilă a municipiului Reșița”, ca mai apoi, la depunerea dosarelor pentru Consiliul Județean, să precizeze: „Putem să demonstrăm că se poate și în Caraș-Severin, că se poate face performanță, să avem o administrație competentă, serioasă așa cum se întâmplă și în alte părți cu conducere liberală. Suntem alături de domnul Dunca și de ceilalți colegi, suntem încrezători în victoria lor și pentru Caraș-Severin sperăm ca în 28 septembrie să înceapă o nouă istorie, una pozitivă, cu un act administrativ de calitate, să aducă dezvoltare și prosperitate pentru județul nostru”.

Degajat, primarul în funcție al Reșiței, Ioan Popa, a făcut bilanțul mandatului său: „Spre deosebire de 2016, am mai puține emoții, iar acest lucru se datorează unor aspecte importante: că am reușit în patru ani să îmi fac o echipă și am spus-o și colegilor mei, atât din CL, cât și din aparatul Primărie – ești atât de puternic cât de puternică este echipa pe care o coordonezi. Sunt bucuros că am reușit să îmi fac o echipă și la Proiecte Europene, și la Investiții, și o echipă de consilieri locali, lucru care a dus evident la al doilea aspect important care îmi dă relaxare astăzi, la realizarea multor proiecte europene, peste 40, peste 160 de milioane de euro, sume atrase și ne gândim deja, cu colegii noștri, la sesiunea 2021-2027, scriem la ora asta fișele de proiecte pentru următorul ciclu de finanțare. Așa cum am spus în 2016, mi-am dorit două mandate, sper ca reșițenii să îmi acorde votul lor, mie și colegilor mei din CL, astfel încât să putem duce mai departe proiectele pe care le-am inițiat, urmând ca din 2024 să reușim să degajăm din interiorul PNL un tânăr sau o tânără, care să continue această muncă”.

Candidatul PNL la Consiliul Județean, Romeo Dunca, a exprimat satisfacția pentru faptul de a face parte dintr-o echipă puternică, dornică de realizarea unor lucruri bune.

„Sunt foarte bucuros că am venit într-o echipă ca aceasta, tânără, unită, zâmbitoare. Lucrul acesta mă obligă să mă gândesc cu foarte mare seriozitate nu la ce să fac pentru a fi ales, ci ce voi face după alegeri. Eu nu cunosc foarte bine consilierii, am lăsat libertatea fiecărui colegiu să-și pună oamenii cei mai potriviți, însă am insistat să-i am în echipa de la județ pe domnii Marius Isac și Coco Galescu și mă bucur foarte mult că i-am convins să vină să lupte și să muncească alături de mine”, a mărturisit Romeo Dunca.