Parlamentarul Dumitru Rujan are încredere în Planul Național de Redresare și Reziliență

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este o şansă pentru modernizarea comunităţilor locale, consideră deputatul PNL, Dumitru Rujan. Extinderea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, dezvoltarea sistemului de irigaţii și creşterea eficienţei energetice sunt doar câteva dintre proiectele care vor putea primi finanțare prin PNRR.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este calea prin care se vor putea accesa fonduri europene pentru modernizarea comunităţilor locale.

„Printre investiţiile prioritare ale Guvernului din PNRR se numără inclusiv creşterea reţelei de alimentare cu apă şi de canalizare, dezvoltarea sistemului de irigaţii, creşterea eficienţei energetice şi a altor proiecte necesare. Iar aceste priorităţi ne arată că trebuie să fructificăm oportunităţile de a investi în dezvoltarea comunităţilor noastre”, spune deputatul de Caraș-Severin, Dumitru Rujan.

Prin PNRR se va înfiinţa un fond de rezilienţă pentru localităţi al cărui scop stă în reducerea disparităţilor teritoriale la nivel regional, intraregional şi intrajudeţean, prin intervenţii integrate în infrastructurile din zonele mai puţin dezvoltate. Se va crea un fond de împrumut pentru implementarea proiectelor comunitare.

Totodată, prin Fondul de Rezilienţă pentru Localităţi se va o aloca o sumă fixă la dispoziţia UAT-urilor pentru implementarea proiectelor din aria de priorităţi a PNRR.

„Am încredere că vom profita din plin de aceste oportunităţi pentru a merge mai departe cu modernizarea comunităţilor locale”, a concluzionat Dumitru Rujan.