Parlamentarii nu vor să renunțe la pensie specială! Cătălin Drulă acuză un sabotaj la legea impozitării de ieri

Sabotaj la impozitarea pensiilor speciale?! Deputatul Cătălin Drulă acuză PSD și PNL de introducerea unui viciu de procedură pentru anularea legii de către CCR. Senatorul Fălcoi cere explicații parlamentarilor cu privire la scoaterea proiectului de lege care trebuia să le anuleze pensiile speciale.

Deputatul USR de Timiș acuză deturnarea legii care prevede impozitarea pensiilor speciale. PSD și PNL au revotat în plenul reunit al Parlamentului legea trecută ieri în Camera Deputaților. Cătălin Drulă spune că s-a dorit introducerea unui viciu de procedură pentru ca CCR să declare inițiativa de impozitare cu 85% a pensiilor speciale de peste 7.000 de lei neconstituțională. „Nu există niciun fel de procedură constituțională sau regulamentară pentru a revota o lege deja votată, ba chiar există decizii CCR care consființesc că odată votată final o lege în camera decizională ea nu poate decât să fie trimisă la promulgare (sau eventual atacată la CCR). Nu se mai poate întoarce/modifica/revota/etc. Sub pretextul unei «betonări» a legii («hai să o votăm și în plen reunit să fim siguri că e totul ok»), vor de fapt să introducă un viciu de procedură, pe care apoi CCR să se pronunțe”, a declarat Cătălin Drulă.

Aleșii au votat astăzi scoaterea propunerii USR-ului de eliminare a pensiei speciale a parlamentarilor de pe ordinea de zi. Senatorul Nicu Fălcoi a criticat decizia și i-a provocat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, și PNL, Florin Roman, să ofere explicații. „PSD și PNL și-au dat din nou mâna pentru a vota împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, care trebuia să fie votat astăzi în plenul reunit de la ora 13.00. Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi cu voturile PSD, PNL, UDMR, Pro România. Domnule Ciolacu, domnule Roman, cum le explicați asta românilor?”, a comentat senatorul USR.