AVERTIZARE! Cod roșu pe mai multe râuri din județele Caraș-Severin și Timiș

Trei râuri din județul Caraș-Severin se află în momentul de față sub cod roșu de inundații: râul Caraș, Bistra și Pogăniș. Avertizările de vreme rea și de risc de inundații s-au extins până mâine la ora 9.00. 

Situația până în acest moment și zonele de pericol

Administrația Bazinală de Apă Banat a comunicat că pe râul Caraș se intervine cu un buldoexcavator și două autospeciale în zonele Gârliște și Goruia. Intervenții au loc și la pârâul Scoarța, din localitatea Glimboca. Râul Pogăniș în localitatea Remetea Pogănici a inundat drumul național DN58. Personalul SGA Caraș-Severin a pus în funcțiune stația de pompare Dezești și va aduce încă două motopompe pentru a opri inundarea caselor. În municipiul Reșița s-a intervenit preventiv pentru înălțarea malului Bârzava, în zona străzii Bistra, unde se produc frecvent revărsări ale râului la ape mari.

Situația în Timiș 

Intervenții cu saci de nisip pentru prevenirea inundării centrului au loc și în localitatea Nădrag. Formațiile Fârdea și Făget au săpat un canal pentru a evacua apa revărsată din pârâul Hăuzeasca pe străzile localității Fârdea. Intervenția se face prin pompe de mare capacitate ale ABA Banat și ale ISU.

Atât directorii principalelor autorități, echipele de intervenție din fiecare județ și echipe mobilizate de minister se află pe teren pentru a monitoriza în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă din spaţiul hidrografic Banat, vizate de avertizările hidrologice în vigoare.