Parlamentarii bănățeni își preiau rolurile pentru noua sesiune parlamentară! Mocioalcă, marele câștigător!

Marilen Pirtea își păstrează poziția în Camera Deputaților, Alina Gorghiu e propusă spre a-l înlocui pe Călin Popescu Tăriceanu, în timp ce numele lui Ion Mocioalcă e anunțat ca viitor președinte al unei comisii de maximă importanță. Luminița Jivan a fost la rândul său propulsată în prima linie a PSD-ului!

Eugen Nicolicea nu va mai fi vicepreședinte al Camerei Deputaților din partea PSD, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. Funcția a fost preluată de un deputat USR, respectiv Vlad Duruș, decizia fiind validată, luni, de Biroul permanent al forului legislativ. Astfel, PSD rămâne cu doi vicepreședinte ai Camerei Deputaților, Florin Iordache și Carmen Mihălcescu, iar PNL cu unul, respectiv timișoreanul Marilen Pirtea. Alina Gorghiu, parlamentar PNL de Timiș, urmează să fie propunerea grupului senatorilor PNL pentru funcția de președinte al Senatului, în contextul demisiei lui Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit surselor citate, liberalii ar fi avut discuții cu Pro România, în vederea unui sprijin pentru Alina Gorghiu le șefia Senatului, iar PNL să susțină înființarea unui grup la Senat al Pro România.

Legat de Pro România, secretarul general al partidului, Ion Mocioalcă, se pare că va prelua funcția de președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, o adevărată lovitură în condițiile în care șe știe modul în care acesta a plecat din PSD, dar mai ales ce intervenții s-au făcut în biroul premierului Viorica Dancilă. Ba, mai mult, Ponta și Mocioalcă au obținut și alte funcții. Comisia pentru Educație a Camerei Deputaților va fi condusă de fostul premier interimar Sorin Cîmpeanu, iar alte cinci funcții de vicepreședinte în alte comisii din Cameră vor fi ocupate tot de parlamentari Pro România.

Tot astăzi, șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, a fost desemnată vicelider al grupului parlamentar PSD din cadrul Camerei Deputaților pentru această sesiune parlamentară. „Pe lângă onoare, această funcție aduce cu ea și o mare responsabilitate ce presupune o atitudine proactivă în cadrul grupului. Astfel, vreau să-mi asigur colegii parlamentari de sprijinul meu necontenit asupra oricărui subiect și de implicarea mea totală în rezolvarea lor. Pe această cale aș vrea să le mulțumesc colegilor mei pentru votul acordat și pentru încrederea oferită pentru ocuparea acestei funcții!”, a declarat deputatul de Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/