Luminița Jivan desființeză opoziția odată cu creșterea pensiilor: „Trebuie să ducem pensionarii în zona veniturilor decente”

5 milioane de pensionari vor avea mai mulți bani în buzunare începând de luna aceasta.

Prin creșterea punctului de pensie cu 15%, șefa social-democraților cărășeni, Luminița Jivan, atrage atenția că PSD-ul „își respectă promisiunile și angajamentele din cadrul programului de guvernare”. Mai mult decât atât, aceasta subliniază că îndreptarea atenției către persoanele de vârsta a treia și sprijinirea acestora vine ca o palmă a roșiilor îndreptată spre cei din opoziție, „care au răspândit minciuna că nu mai sunt bani de pensii. Nu doar că sunt bani suficienți, dar avem fonduri suplimentare care ne-au permis că facem majorarea de 15% a punctului de pensie, începând de ieri”.

Majorarea procentuală a pensiilor, după cum explică Jivan, a fost stabilită prin OUG 114, ordonanță aspru criticată atât de partidele politice aflate în defensivă, cât și de președintele Klaus Iohannis. Sintetizând lucrurile, începând cu luna septembrie 2019, cele 5 milioane de pensii care sunt bazate pe contributivitate se majorează în funcție de valoarea punctului de pensie, după cum urmează: de la 1.100 de lei la 1.265 de lei. De asemenea, a fost mărită inclusiv indemnizația socială (pensia minimă) în care se încadrează pensionarii sărmani de la 640 de lei la 704 lei.

În doi ani și jumătate, deputatul Luminița Jivan spune că familia politică din care face parte (PSD) a reușit nu numai să fie aproape de cetățeni și de nevoile lor, să acopere inclusiv gaura de 15 miliarde de lei lăsată la bugetul de pensii de Guvernarea Cioloș: „Este important să continuăm această politică de creștere susținută a pensiilor pentru că sunt încă mulți pensionari care o duc greu și pe care trebuie să-i aducem în zona veniturilor decente”.

Din cauza diferențelor care încă există între pensiile românilor și cele încasate de cetățenii Uniunii Europene, Jivan dezaprobă categoric încercarea de stopare a acestor majorări de către PNL și USR pe motiv că nu sunt bani de pensii: „Avem bani în plus și este obligatoriu ca această creștere economică din ultimii trei ani să se facă simțită mai des în buzunarele pensionarilor.”, a concluzionat șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, pentru expressdebanat.ro.