O spune unul dintre cel mai bine cotați primari ai PSD din Caraș-Severin, pe care mulți l-ar vedea la București, într-un scaun de parlamentar. El este însă decis să refuze, deși consideră că munca de primar este mai grea decât cea de senator sau deputat.
Președintele executiv al PSD Caraș-Severin, Luca Mălăiescu, nici nu se gândește să renunțe la fotoliul de primar în favoarea unuia de parlamentar. Chiar dacă funcția din partid și lucrurile pe care le-a realizat până acum l-ar recomanda pentru un loc călduț la București, primarul din Oțelu Roșu este convins că își dorește al treilea mandat. „Cu certitudine voi candida pentru un nou mandat la Primăria orașului Oțelu Roșu. Când am intrat în politică nu am luat o decizie neapărat să fug după anumite funcții sau eu știu ce beneficii personale. Am luat această decizie în 2012 pentru că am constatat că în orașul nostru nu s-a făcut mare lucru și am vrut să fac ceva și pentru orașul nostru. Și dacă am început, chiar se vede, nu vreau acum să par subiectiv, se vede că orașul s-a schimbat mult în bine în această perioadă, mai ales în al doilea mandat pentru că așa cum spuneam anterior, în primul mandat am avut ghinionul să găsesc acea datorie istorică, cea mai mare la nivel de Caraș Severin la orașe și mi-au trebuit 2 ani și 4 luni. De fapt eu în primul mandat , corect ar fi să spunem că am fost primar doar 1 an și 8 luni. Iată că se vede ce s-a realizat și vreau să continui proiectele pe care vreau să le fac la noi în oraș”, a spus Luca Mălăiescu pentru Express de Banat.
Experiența din ultimii ani și lucrurile pe care a reușit deja să le pună la punct i-au dovedit că locul său este tot în primărie. În plus, în Parlament merg cei care nu pot fi primari, mai spune Luca Mălăiescu. „Am spus, o repet, am luat această decizie, să continui la Oțelu Roșu ceea ce am început, mai avem câteva proiecte la care țin foarte mult și cu siguranță, dacă voi fi reales, le voi implementa în mandatul următor. Și nu știu, nu vreau să supăr parlamentarii în funcție la ora actuală, dar eu cred că parlamentari vor să fie cei care nu pot să fie primari”.
Un alt argument al edilului-șef de la Oțelu Roșu se referă la apropierea de oameni. „Într-un partid, primarii aduc voturile și ei sunt votați de cetățeni, de oameni. Să ajungi primar este foarte greu. În momentul când candidezi, indiferent că este la o comună, la un oraș sau la un municipiu, contează foarte mult că oamenii din acea comunitate au încredere în tine. Acum din nou poate par răutăcios, dar departe de mine gândul acesta: nu știu parlamentarii la ora actuală în funcție, cei 300 și ceva sau 400, cât are Parlamentul la ora actuală, dacă ar candida la o Primărie în județele lor, ar câștiga vreo Primărie?”.