Părintele Necula a vorbit tinerilor din Caraș-Severin despre adevărata libertate

Pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie „Sf. Andrei Șaguna” din Sibiu, s-a aflat în aceste zile în Banatul de Munte, unde a susținut o conferință duhovnicească pentru credincioșii din Reșița și Caransebeș.

Acțiunea a avut loc în debutul Zilelor Credinței și Culturii și a fost organizată de către Episcopia Caransebeșului. Tema dezbătută, atât la Reșița, duminică, 5 mai, cât și la Caransebeș, azi, 6 mai, a fost „Paștele Crucii, Pedagogia Învierii”.

Părintele profesor Constantin Necula este cunoscut ca fiind „părintele tinerilor”, un prieten al generației tinere, care, prin conferințele sale, apropie pe aceștia de Hristos. Cu un suflet la fel de tânăr ca al celor cărora le conferențiază, părintele Necula le descoperă tinerilor ortodoxia ca fiind credința adevărată, vie și totuși modernă.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Tinerii prezenți la conferințe au avut curiozități despre ideile preconcepute despre Hristos, despre semnificația libertății de care se bucură, dar și cum este percepută libertatea. Părintele a relevat tinerilor adevărata libertate, și anume Hristos, dar nu ca un „lacăt spre gustarea dulceților tinereții”, ci ca „o cale spre descoperirea adevăratei bucurii a tinereții și a întregii vieți”.

banner 970 x 250