Parcul Tricolorului, în culori de toamnă! La Zilele Recoltei!

Recolta de toamnă din Banatul de munte va fi expusă spre vânzare, în zilele de 29 și 30 septembrie și 1 octombrie în Parcul Tricolorului din Reșița!

Zilele Recoltei de anul acesta se anunță a fi un adevărat spectacol, pe lângă fructele și legumele de sezon sau produsele micilor fermieri, exclusiv din Banatul Montan, organizatorii pregătind și un program folcloric care ar putea transforma totul într-o frumoasă petrecere câmpenească. Parcul din Govândari va fi complet redecorat pentru acest eveniment organizat de Primăria Reșița și SC PIEȚE REȘIȚA SRL, împreună cu Consiliul Local Reșița și Camera Agricolă a județului Caras-Severin, astfel că reșițenii sunt așteptați să petreacă pe cinste, nu doar să-și facă aprovizionarea pentru iarnă.

„Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, reșițenii vor avea astfel ocazia să cumpere produse de sezon, la prețuri de producător, legume și fructe produse de localnici din județul Caraș-Severin, miere și produse apicole, cătină, prăjituri de casă, dulciuri făcute după rețetele bunicilor, costume populare și podoabe artizanale, obiecte de decor, bijuterii hand-made. În Parcul Tricolorului sunt așteptaţi producători de legume şi fructe, artizani şi mici fermieri”, a precizat Dorin Bistrian, directorul SC PIEȚE REȘIȚA.

leader board 728 x 90 px

La standurile de la Zilele Recoltei vor fi prezenți cultivatorii şi legumicultorii din comunele cu tradiţie în domeniu: Fârliug, Belinț, Soceni, Gherteniș, Ezeriș, precum şi din alte localităţi din zonă. Pe lângă legume şi fructe, reșițenii vor avea ocazia să cumpere dulcețuri preparate după metode tradiționale. Apicultorii reșițeni vor veni la târg, pe lângă mierea de albine, cu o gamă largă de produse apicole, iar amatorii de dulciuri vor găsi la standuri prăjituri de casă. Gurmanzilor, dezvăluie organizatorii, li se pregătește ceva pe pofta inimii lor: preparate la grătar și delicatese la ceaun. În plus, la Zilele Recoltei, totul va fi condimentat cu multă veselie, muzică și dans. Intrarea e liberă!