Parcarea se plăteşte! În curând, și la Lugoj!

Conform proiectului pe care autorităţile locale vor să-l implementeze, vor fi cu taxă atât parcările de reședință, cât și parcările din zona centrală. Primarul Claudiu Buciu a avut deja discuții cu reprezentanții a două firme de consultanță pentru a analiza cum poate fi implementat acest sistem.

„În curând vom introduce sistemul de parcare cu plată, care va fi peste tot în Lugoj, atât în zona centrală, cât și în cartiere. E o chestiune extrem de complexă și nu avem specialiști interni să gândească acest lucru. Am discutat cu două societăți de consultanță, dar încă nu am atribuit contractul pentru a analiza cum poate fi implementat acest sistem. Dar, atât parcările de reședință, cât și parcările din zona centrală vor fi taxate.”, a precizat Claudiu Buciu.

Primarul a mai anunțat că municipalitatea intenționează să achiziționeze și o autoutilitară care să fie prevăzută și cu sistem pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, dar are în vedere și contractarea, pentru o  perioadă scurtă de timp, a serviciilor unei societăți specializate în ridicarea mașinilor, .

leader board 728 x 90 px

„Vom achiziționa o autoutilitară care va putea face și serviciul de ridicare a mașinilor, dar noi considerăm că putem și altfel să-i determinăm pe proprietari să nu parcheze în mod neregulamentar și atunci nu are rost să facem o investiție, care este destul de mare, doar pentru această activitate. Dacă vom ridica într-o lună câteva mașini, după aceea credem că oamenii se vor conforma și nu vor mai parca neregulamentar. În cel mai rău caz vom achiziționa aceste servicii de la o societate specializată, dar doar pentru o perioadă scurtă, până când gradul de conformare va fi unul normal.”, a mai spus primarul Claudiu Buciu.