Parcare verde şi asfalt nou în jurul Parcului Siderurgistului!

Municipalitatea reşiţeană a mai dat în folosinţă câteva zeci de locuri de parcare, a mai cârpit nişte străzi, iar pe unele a turnat chiar asfalt proaspăt. Primarul Stepanescu promite că astfel de acţiuni vor avea loc şi în alte zone ale oraşului!

 

Edilul-şef are veşti bune pentru locuitorii uneia dintre cele mai populate şi animate zone ale cartierului Govândari. Străzile de acces în zona Parcului Siderurgistului şi dimprejurul acestuia se vor bucura în viitorul apropiat de un covor nou de asfalt după ce, într-o primă fază, au fost cârpite. Mai mult, primarul Stepanescu se gândeşte şi la o parcare verde. Până atunci însă, au fost date spre folosinţă câteva locuri de parcare în zona centrală şi s-a asfaltat o străduţă de lângă Catedrala din Muncitoresc.

„Programul de extindere și de modernizare a parcărilor din municipiul Reșița este, în continuare, în desfășurare, așa cum am prognozat, cum am bugetat. Direcția de Întreținere a Patrimoniului municipiului Reșița și-a făcut și de această dată datoria. Aici, pe strada Libertății, au fost create 21 de locuri de parcare noi. După celelalte, care au fost recepționate, iată că și în această zonă putem să ne bucurăm de o parcare nouă. Avem o parcare nouă şi în partea nordică a orașului, pe Strada Peleaga. Și acolo lucrările sunt terminate”, a declarat Stepanescu.

Cât de repede vor fi finalizate lucrări similare în alte zone ale oraşului e greu de spus, pentru că Reşiţei îi cam lipsesc banii. „Desigur, solicitări sunt destul de multe, am stabilit o listă a priorităților și o să ne facem treaba în regie proprie, pentru că acel studiu pe care l-am realizat foarte serios, de dublare a numărului locurilor de parcare existente în Reșița, de la 6.700, la aproape 13.000, acel studiu nu are finanțare. Așteptăm, de aproape doi ani, noul ciclu de finanțare să debuteze, pentru că noi n-am fost beneficiari ai vechiului ciclu 2007–2013, din considerentele cunoscute de dumneavoastră. Am venit mai târziu aici, la conducerea administrației locale, dar sper să apară și ghidurile care să ne dea posibilitatea să sperăm la atragerea de fonduri europene, pentru că fără fonduri atrase și, mai ales, europene, este greu de crezut că se vor finaliza lucrări importante în municipiul Reșița”, a explicat primarul Stepanescu.

Parcarea de pe Libertăţii a costat 50.000 de lei. Următoarele parcări care sunt aproape finalizate de către angajaţii Direcţiei de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului sunt pe aleea Peleaga, în jur de 40 de locuri, pe Calea Caransebeșului, în jur de 50 de locuri de parcare. Se pregăteşte cartierul Moroasa, zona Poptelecan.

Comments

 1. resitean says:

  Domn primar,da-mi voie sa iti spun o noutate pentru domnia ta,Resita are un drum (fost drum,ca nu se mai poate numi asa) de care nu cred ca sti ca exista:drumul de centura,domn primar tot din Resita face parte si pe el tot oameni circula,sau mai bine zis isi rup masinile,pentru care,mai si platesc impozite la primarie si nu ma refer la ce au spart pt Ispa si au uitat sa mai acopere
  Merge-ti de curiozitate sa vede-ti rusine de drum

 2. Un alt resitean says:

  resiteanule, din punctul meu de vedere sunt necesare si parcarile, in conditiile in care aproape fiecare cetatean, care poseda permis de conducere, detine o masina. Pana acum erau nemultumiri ca nu sunt suficiente locuri de parcare. Acum nu e bun drumul de centura. Ok, drumul respectiv nu e autostrada dar pentru a-l reface ai nevoie de bani seriosi pe care administratia locala nu cred ca ii are din impozite si taxe. Impozite si taxe pe care le platim cu totii. Oricum, felicitari Primariei pentru realizarea de noi parcari si mult succes in continuare.

 3. Adi says:

  Domnule resitean, mai mergeti la ore de gramatica sa vedeti cum se scrie corect in limba romana si dupa aceea puteti sa dati lectii la altii.

 4. oli says:

  Atunci ar trebui sa ne tine-m masinile in parcare,ca de drumuri nu avem bani…..desteapta gandire.Dar domn primar cand a candidat nu a spus ca nu o sa fie in stare sa faca rost de bani.Pacat de orasul asta.