Parcare subterană… suspendată de aleşii locali ai Timișoarei

Autoritățile locale din Timişoara doresc să construiască o parcare subterană pe strada Nikolaus Lenau, o parcare atât de necesară unui oraș sufocat de maşini. Însă construcția mai are de așteptat, pentru că primarul Nicolae Robu a retras proiectul de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului Local, deoarece implica atribuirea directă către Societatea de Drumuri Municipale.


Consilierul local PSD Dan Idolu a ridicat problema în plen. Idolu, care este și director al Aeroportului Internațional Timișoara, a spus că dacă SDM ar primi terenul prin atribuire directă, nu ar mai putea face asocieri sau subconcesiuni cu alte firme private, așadar, cel mai bine ar fi să se facă o licitație, la care să se înscrie și SDM-ul.

Nimeni nu poate vota împotriva să se construiască cât mai multe parcări. Problema este modul cum se fac documentele pentru un asemenea obiectiv. Este foarte important pentru oraș. Nu vreau să fac legătura cu anumite lucruri,  fenomene, care se întâmplă în societatea românească. Dar dacă există vreo autoritate pulică, poate încredinţa în mod direct domeniul public sau domeniul privat al statului unei societăți așa de bune cum este SDM-ul. Nu cred că în subsidiar este normal să existe o comisie care să negocieze cu anumiți agenți economici privați. Legile sunt clare. Nu vreau să intru acum în amănunt. Suntem într-o situație delicată, noi, votanții”, a punctat Idolu în plen.

Primarul Nicolae Robu i-a dat dreptate consilierului local și a spus că proiectul, scris în forma unei atribuiri directe prin concesiune pe 49 de ani către SDM a terenului din patrimoniul Primăriei, este retras de pe ordinea de zi. „Dacă nu aparține SDM-ului această parcare, atunci categoric trebuie să organizăm licitația noi, Primăria. Retrag în termenii aceștia, nu are ce căuta proiectul”, a precizat edilul.

Așadar, pentru terenul respectiv ar urma să se voteze la următoarele ședințe de plen, cu organizarea unei licitații.

 

Sursă foto: cotidianul.ro