Municipalitatea dorește reabilitarea și modernizarea Pieței Reșița Nord, iar primii pași spre îndeplinirea obiectivului au fost făcuți în ședința de joi a Consiliului Local, odată cu aprobarea studiului de fezabilitate pentru această investiție.
Proiectul „Modernizare complex agroalimentar și străzi adiacente Pița Reșița Nord” nu se va realiza însă peste noapte, administrația locală fiind momentan în căutarea surselor de finanțare. „A fost făcut un studiul de fezabilitate pentru Piața Reșița Nord. Căutăm, evident, soluții de finanțare, dar condiția necesară, indiferent că sunt fonduri europene sau de la Guvern, este să ai ceva pe masă (…) Am realizat acest DALI și pentru că există șansa să ne finanțăm inclusiv pe fonduri transfrontaliere cu Serbia, e o practică pe anumite tipuri de tipologii de proiecte care conțin și piețe agroalimentare. În cazul în care nu reușim, evident, vom încerca să identificăm și alte surse de finanțare. Va fi o piață modernă, în care cetățenii vor putea să aducă produse la vânzare în mod civilizat și, în același timp, cei care doresc să facă piața de la producătorii locali vor avea ocazia să o facă în condiții civilizate. Vom crea acele parcări gratuite de 30 de minute, e o chestie pe care am preluat-o de la Oradea și mi se pare de foarte mult bun simț, adică omul vine, parchează, își face piața, are timp 30 de minute, după care suprataxăm locul, ca să-i descurajăm pe cei care doresc să-și lase pur și simplu acolo mașinile pentru perioade lungi de timp.”, a declarat primarul Ioan Popa.
Potrivit proiectului, întocmit de o firmă din Timișoara, pe lângă reabilitarea pieței, parte din clădirile existente vor fi demolate și reconstruite. De altfel, se are în vedere modernizarea aleii Daliei și a străzilor de legătură din spatele pieței. De asemenea, vor fi amenajate parcări și platforme de gunoi îngropate și se vor planta copaci.
„Piața în sine va fi, de fapt, o hală care va adăposti atât mese de vânzare, 136 de bucăți am evaluat inițial prin proiect, plus spații de vânzare pentru produse de genul carne, brânză, flori și altele. Pe lângă toate acestea, piața va mai dispune de spații tehnice, de spații pentru depozitarea gunoiului, depozitări generale, depozitări reci și grupuri sanitare.”, a explicat arh. Cosmin Sandu Bloju, reprezentantul firmei care a întocmit documentația DALI .