Până va fi gata noua școală, elevii din Fizeș fac naveta la Gherteniș

municitori constructii

Mai e de lucru la școala de 3,2 milioane de lei care se construiește în localitatea Fizeș. Primăria Berzovia a găsit soluția de moment.

Elevii din satul Fizeș, aparținător comunei Berzovia, vor învăța și în noul an școlar la Gherteniș. Școala cea nouă care se ridică la Fizeș este în lucru, iar din motive obiective conducerea Primăriei Berzovia a considerat oportună mutarea elevilor, încă din anul școlar trecut, la Gherteniș. Numai prichindeii de grădiniță învață la Fizeș în două containere modulare, având, potrivit primarului Mircea Serafin, toate condițiile pentru desfășurarea activităților didactice.

Elevii din Fizeș vor merge la școala din Gherteniș și anul acesta, iar preșcolarii vor continua în modularul format din cele două containere. Este o măsură provizorie, pe care am fost nevoiți să o luăm, având în vedere că se construiește o școală nouă, unde va funcționa, pe viitor, și grădinița. Chiar dacă poate părea neplăcut, transportul elevilor este asigurat cu microbuzul școlar”, spune primarul comunei Berzovia, Mircea Serafin.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

În ceea ce privește construcția noii școli, edilul a precizat că lucrările se derulează în ritm alert, cu mari șanse ca școala să fie ridicată până la finalul toamnei, urmând ca pe parcursul sezonului rece constructorul care a câștigat licitația pentru execuție să se ocupe doar de interioare. Termenul de finalizare a investiției este iulie 2024.

Investiția se ridică la 3,2 milioane de lei, iar finanțarea a fost obținută prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/