Până și ultimul cătun din Caraș-Severin se va bucura de investițiile Consiliului Județean

Lucrurile trebuie să se schimbe radical în Consiliul Județean Caraș-Severin, spune Romeo Dunca. Investițiile sunt pentru toată lumea, nu doar pentru anumite comunități, rolul forului administrativ fiind acela de a avea grijă de toți locuitorii județului, chiar și de cele mai mici cătune.

Romeo Dunca este decis să cuprindă în proiectele viitoare ale Consiliului Județean Caraș-Severin chiar și cele mai mici comunități. Candidatul PNL la președinția forului dezaprobă total modul de lucru actual. „Intenția mea personală este de a schimba radical modul de lucru de la Consiliul Județean astfel încât rezultatele să le poată simți fiecare om, chiar și la nivelul ultimului cătun din județul Caraș.”, a declarat Romeo Dunca.

Candidatul PNL subliniază că județul are o mulțime de probleme care așteaptă rezolvare, în diverse domenii, iar actuala conducere, prin lipsa unor intervenții esențiale, nu asigură drepturi egale tuturor cetățenilor din județ, cum ar fi dreptul la a-și alege un anumit loc de muncă. Și asta pentru că nu au condițiile optime pentru a face naveta. „Infrastructura este în multe părți bună doar în acte, lucrări de neînțeles, drumuri de la 6 metri, diminuate la 4 din considerente de neînțeles pentru mine, probleme enorme cu gunoaiele, probleme de muncă și de posibilități de navetă. Locuitorii anumitor localități sunt împiedicați fizic să ajungă în locuri unde ar putea să își găsească de lucru, deși distanțele sunt scurte între localități. De exemplu, între Vermeș și Timișoara, prin Buziaș este o distanță care se pretează la navetă, deci 40 km dus, 40 km întors, nu e o problemă, dar oamenii aceia nu pot să meargă pentru că un drum foarte ușor de rezolvat este practic impracticabil”.

Romeo Dunca spune că nu înțelege de ce nu s-au făcut aceste intervenții până acum. El susține că, din postura de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, va prioritiza investițiile. „Nu înțeleg de ce nu s-a făcut, costurile de a îmbunătăți în ordinea priorităților, în funcție de nevoile oamenilor, nu sunt atât de mari, adică nu e mare lucru de făcut și prin asta am curajul să cred că alegerea mea în această poziție va fi benefică județului. Evident, cu condiția ca numărul de consilieri PNL să fie suficient astfel încât să putem să facem ceea ce dorim.”, a subliniat candidatul liberal la șefia Consiliului Județean.

(E)