„Până la sfârșitul anului vor fi locuri de joacă peste tot în oraș”

locuri de joaca micro 5

Administrația locală lugojeană a stabilit amplasamentul noilor complexe de joacă pentru copii, care urmează să fie instalate pe raza municipiului.

Lucrările de montare au fost demarate deja în câteva dintre cartierele municipiului. Pentru prima etapă de înlocuire a vechilor complexe de joacă, Primăria a ales șapte cartiere, dintre care șase sunt de blocuri și unul de case: Micro 1 – un leagăn dublu, două complexe de joacă, un balansoar, o structură de cățărare; Micro 3/Potcoava Unic – două complexe de joacă, un leagăn triplu, o structură de cățărare; Micro 4 – două complexe de joacă, un leagăn triplu, balansoar; Micro 5 – balansoar, complex de joacă, leagăn dublu; Splaiul 1 Decembrie 1918 – două complexe de joacă, un balansoar dublu; parc Ștrand – un leagăn triplu, două complexe de joacă, un balansoar, o structură de cățărare; cartier Eftimie Murgu – un leagăn triplu, un leagăn simplu, un balansoar, două complexe de joacă. În total sunt 13 complexe de joacă.

„Până la sfârșitul anului vor fi locuri de joacă peste tot în oraș, inclusiv în satul Tapia și dacă este nevoie și la Măguri”, a declarat primarul Bogdan Blidaru.

celtic transilvania 1000x100px

Suprafețele din jurul elementelor de joacă vor fi acoperite cu material special antitraumă, folosit pentru protejarea celor mici.

Startul montării noilor complexe de joacă a atras nemulțumirea unora dintre lugojeni, care au reclamat tăierea unor arbori sănătoși, pe amplasamentul desemnat în parcul din cartierul Ștrand. Administrația lugojeană a comunicat în schimb că are toate avizele necesare.