Nouă luni până la „nașterea” noii baze sportive a Lugojului

constructor baza 2

Constructorul a început lucrările pentru ridicarea bazei sportive moderne, pe un teren de 76.138 metri pătrați, situat în Splaiul Morilor, în spatele fostei autogări.

„Au început lucrările pentru construirea noii baze sportive de la Lugoj, bază sportivă de tip 1, ce cuprinde un teren de fotbal la dimensiune standard, cu nocturnă, cu tribune pentru 500 de spectatori, clădire administrativă și un teren multifuncțional pentru minifotbal, handbal, baschet. Investiția în valoare de aproximativ două milioane de euro, este derulată prin Compania Națională de Investiții și va fi realizată de asocierea Simion Tehno Construct SRL și MGA Structural Enginieers SRL. CNI a dispus începerea lucrărilor cu data de 06 februarie, iar durata de execuție a acestora este de maxim 9 luni de zile”, a declarat Bogdan Blidariu, primarul interimar al Lugojului.

Proiectul este dezvoltat de Compania Națională de Investiții (C.N.I.) S.A., sub coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin intermediul unui protocol încheiat cu Consiliul Local Lugoj. Baza sportivă va include terenuri de fotbal și minifotbal, baschet și handbal, tribune pentru 500 de spectatori, o clădire pentru vestiare și birouri, precum și o parcare pentru autovehicule și autocare.

Consilierii locali au aprobat deja asigurarea finanțării cheltuielilor pentru racordurile la utilități, precum electricitatea, apa, canalizarea și combustibilul. În plus, Consiliul Local Lugoj s-a angajat să ofere terenurile necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului. După finalizarea lucrărilor, Consiliul Local Lugoj va avea responsabilitatea de a întreține și menține baza sportivă pe o perioadă de minimum 15 ani.