„Palatul Fermecat” va fi reabilitat! Peste 6,4 milioane de lei pentru grădinița din Reșița!

Investițiile direcționate spre unitățile de învățământ din Reșița curg pe bandă rulantă. Școli, licee și grădinițe, toate se bucură de bani serioși pentru a oferi condiții cât mai bune copiilor din oraș. Astăzi a fost semnat un nou contract de finanțare cu o valoare totală de peste 6,4 milioane de lei.

Anunțul a fost făcut chiar de Agenția de Dezvoltare Regională Vest. Potrivit acestuia, Grădinița cu Program Prelungit „Palatul Fermecat” din municipiul Reșița va beneficia de lucrări serioase: izolarea termică a fațadei clădirii și a plăcii peste subsol, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, lucrări de recompartimentare interioară, modernizarea instalațiilor sanitare și electrice, înlocuirea canalizării menajere, amplasarea de panouri solare pentru producerea apei calde de consum, creșterea capacității grădiniței prin supraetajarea construcției şi crearea de facilitați pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, prin proiect grădiniţa va fi dotată cu mobilier și toate echipamentele necesare activităților specifice programului prelungit. Sunt vizate sălile de grup, bucătăria, spălătoria, birourile și cabinetul medical.

Valoarea totală a proiectului este de peste 6,4 milioane de lei, din care 4,8 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă, prin Programul Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Perioada de implementare este de 25 de luni.