Pagube de 4,7 milioane de lei la indundații

Comisiile de evaluare ale Instituției Prefectului au terminat de evaluat pagubele din Caraș-Severin. Potrivit oficialilor de la județ, pagubele nu sunt la fel de mari ca în anii trecuți, dar infratructura și mai multe stații de transformare ale Enel au fost distruse de ape.

Cea mai afectată localitate a fost Lăpușnicu Mare, acolo unde apele au produs pagube de 750.000 de lei, urmată de Sasca Montană cu 272.000 de lei și comuna Pojejena, acolo unde pagubele se ridică la 243.000 de lei, unde mai multe gospodării au ajuns sub apă.

În ce privește infrastructura distrusă, mai exact un drum județean și mai multe poduri și podețe, paguba înregistrată este semnificativă. Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat s-a ales cu pierderi materiale a căror valoare se ridică la aproape 600.000 de lei. Cantoanele inundate ale Direcției Silvice sunt un minus de 237.000 de lei pentru instituție, iar stațiile de transformare ale Enel valorează 76.500 de lei.

„Instituția Prefectului a trimis lista cu inventarierea pagubelor la Guvern, dar urmează să vedem ce urmează să se întâmple”, a spus Silviu Hurduzeu, prefectul județului Caraș-Severin.