Pădure în calea autostrăzii Lugoj – Deva, lot II. Trebuie HG

Santier lot II autostrada Lugoj Deva

Constructorul lotului II din tronsonul de autostradă Lugoj – Deva are nevoie de o hotărâre de Guvern pentru a putea începe lucrările.

Pe traseul sectorului de autostradă dintre Margina și Holdea există o pădure de 18 hectare. Aceasta s-ar întinde pe 2 kilometri. Pentru a putea să o taie, antreprenorul are nevoie de aprobarea Executivului.

„Proiectarea nu s-a finalizat încă, după ce se va finaliza trebuie obținută autorizația de construire. În paralel, se așteaptă hotărâre de Guvern pentru scoaterea din fondul forestier a restului de pădure. Până acum, s-a făcut decopertarea în zone unde nu a fost nevoie de HG. Constructorul a estimat că în noiembrie va începe lucrările”, ne-a transmis Alina Sabou, purttătorul de cuvânt al DRDP Timișoara.

1000x200 dacus 02

Contractul pentru finalizarea lotuli II, de nici 10 kilometri, a fost semnat în octombrie 2022. Termenul pentru proiectare este de 11 luni, apoi șantierul trebuie finalizat în 34 de luni. Valoarea lucrărilor este de 2 miliarde de lei.

Între Margina și Holdea trebuie săpate și două tuneluri de 2,13 kilometri. Pentru asta, constructorul a suncontractat o firmă specializată din Bosnia.

publicitate si promovare online banner maxagro