Padre de la Partoș a murit

Părintele stareț Varlaam de la Mănăstirea Partoș a murit luni seară, după ce în ultimele două săptămâni s-a luptat cu virusul SARS-COV2. Avea 42 de ani.

„S-a dus să-L vadă precum este…”, au anunțat cei de la Mănăstirea Partoș, într-un mesaj postat luni noapte.

Starețul Mănăstirii Partoș fusese diagnosticat cu coronavirus și internat din 17 octombrie la terapie intensivă, după ce a dezvoltat o formă severă de boală. A încetat din viață luni seară.

leader board 728 x 90 px

„De astăzi, inima iubitoare a părintelui stareț Varlaam bate în veșnicie, lângă inima Celui pe care l-a iubit din veșnicie și pentru veșnicie. De astăzi s-a întors Acasă, unde mereu a trăit cu inima, deși s-a dăruit în întregime oamenilor. După 18 zile de luptă cu virusul SARS-COV2, Padre s-a mutat la Domnul. (…) Omul-lumină, omul-bucurie, omul pentru care iubirea era modul de viață își liniștește acum inima în iubirea Tatălui, iubire pe care fiecare om care l-a întâlnit a putut să o vadă în ochii săi. Omul în ai cărui ochi puteai să vezi o adiere a veșniciei, omul a cărui rugăciune te purta prin durerile vieții, omul al cărui cuvânt zidea inimi”, spun cei de la Mănăstirea Partoș în cuvântul de rămas bun.

Părintele Varlaam Almăjanu a fost starețul mănăstirii de la Partoș timp de 12 ani.