Padocul din Reșița are propriul cabinet veterinar

adapost pentru caini fara stapan la Timisoara
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Animalele din adăpostul de pe drumul Lupacului sunt supravegheate și îngrijite în cabinetul veterinar deschis recent de municipalitate.

Padocul din Reșița, unde sunt cazați în prezent peste 230 de câini adunați de pe străzile orașului și din împrejurimi, are din această lună propriul medic veterinar. Activitatea acestuia se desfășoară într-un spațiu special amenajat de administrația locală, care a primit toate avizele de funcționare în această vară. Pe lângă îngrijire și hrană, cățeii din adăpost sunt tratați, deparazitați și sterilizați.

Angajații municipalității spun că au început să facă capturi pe timpul nopții, pe zi astfel de acțiuni desfășurându-se mai greu. „Cabinetul veterinar de la padoc este funcțional de aproximativ trei săptămâni. Am început să facem și tratamente, avem un medic veterinar angajat aici. Oana ne ajută foarte mult, este o femeie aspră, în place mult modul ei de acțiune. În ultimele trei zile am hotărât, împreună cu medicul veterinar, să trecem la capturi pe timp de noapte, pentru că ziua fiind cald, și cățeii stau ascunși prin păduri, pe la umbră, pe unde apucă și ei. Ies noaptea foarte mult, și formează haite. Așa am început să facem capturi pe timp de noapte, și am reușit să avem rezultate bune. Nici nu știu cum să le numesc: rezultate proaste, pentru că găsim câini, rezultate bune, pentru că reușim să-i prindem.”, a declarat Daniel Călin, șeful Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului din Primăria Reșița.

Cabinetul veterinar de pe drumul Lupacului este accesibil și reșițenilor posesori de animale de companie. Contracost! „Oricine dorește să vină la acest cabinet este binevenit. Contracost, bineînțeles! Tarifele sunt mult mai mici decât la cabinetele private din oraș, pentru că noi nu ne dorim să facem din asta un profit, ci să oferim și servicii pentru populație. Acestea nu se pot face gratuit, pentru că avem materiale pe care le folosim și trebuie să le recuperăm.”, a adăugat Daniel Călin.

caini padoc resita 2

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

cabinet veterinar padoc resita 3

cabinet veterinar padoc resita

cabinet veterinar padoc resita 2

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/