Pactul de neagresiune e valabil doar pentru seniori! PSD și PNL se bat cu juniorii!

explo 1000x200

Răzvan Videscu și Andrei Apostol continuă să trimită săgeți otrăvite dinspre TSD spre TNL sau invers, în timp ce Mocioalcă și Vela își văd în continuare de campania electorală. Într-o liniște atipică!

 

Plecarea lui Videscu din PNL în PSD și mai ales declarațiile acestuia au generat imediat replica tinerilor liberali, prin vocea lui Andrei Apostol, care a condamnat schimbarea totală a viziunii fostului președinte TNL, acuzându-l de traseism politic. Răzvan Videscu nu vrea să rămână nici el dator și îi răspunde la rândul său fostului coleg liberal, justificându-și decizia de a pleca din TNL. „Nu mai sunt membru PNL!  Am o mare nemulţumire, iar aceasta este legată de modul în care se iau deciziile la nivel central în PNL. Demisia mea este o consecinţă a deciziilor luate la nivelul conducerii PNL, care nu a făcut altceva decât să atace resursa de bază a oricărui partid politic: TINERII! Înainte de a împlini vârsta de 18 ani, care mi-ar fi permis să fiu membru de partid, am fost simpatizant PNL. Am înființat Clubul Elevilor Liberali, iar mai apoi m-am implicat activ în munca politică prin susținerea candidaţilor PNL la alegeri, fie în plan local, fie în plan judeţean şi naţional. În perioada 2007-2009 am înființat Clubul Studenților Liberali în Municipiul Reșița, iar apoi am activat în cadrul organizaţiei de tineret.  În 2012 am fost ales Preşedintele Tineretului Național Liberal din județul Caraș-Severin și membru în biroul național al TNL prin votul deschis al colegilor mei.  Pot spune că în perioada cât am fost președinte am obținut rezultate remarcabile la PNL. Acestea, din păcate, nu au contat pentru conducerea acestui partid”, a afirmat Videscu.

Proaspăt înscris în PSD, Videscu l-a înțepat discret pe Apostol, cel care îl catalogase drept traseist: „În primăvara anului  2012 am candidat la funcţia de preşedinte al Tineretului Național Liberal din Caraş-Severin împreună cu cel care astăzi mă atacă, pe care l-am învins cu peste 80 la sută din voturile tinerilor din judeţ. Voturile obţinute de acesta nu i-au fost suficiente pentru a face parte din biroul politic județean al TNL CS. «Democrația» din PNL Caraş-Severin a fost foarte bine dovedită printr-un simulacru de conferinţă la care nu am fost invitat, însă nici alţi tineri din cadrul organizaţiei pe care am condus-o. Această «conferinţă»  a fost organizată la nivelul structurii de seniori, eu fiind revocat din funcţie de către o structură care nu m-a ales. În schimb, contracandidatul meu în anul 2012  a dorit funcţia de viceprimar al Municipiului Reşiţa, însă nu a obţinut-o. Poate ne spune de ce”.

Videscu a vorbit pe larg de data aceasta și despre motivele pentru care a ales PSD. Aici ar fi găsit cu adevărat adevărata democrație, lucru despre care în PNL nici nu ar putea fi vorba. „Plecarea mea din PNL se datorează unor măsuri de acest gen care nu au nimic în comun nici cu democraţia, nici cu politica. Acest mod de acţiune mă duce cu gândul la o perioadă de mult apusă. Am ales să trec la PSD deoarece acolo am întâlnit oameni care ştiu şi ce înseamnă democraţia, cât şi politica, dovada o reprezintă sondajele de opinie care arată încrederea românilor în PSD. Nu am mers după funcții, nici politice, nici administrative, drept dovadă nu candidez nici la Consiliul Local, nici la Consiliul Județean. La fel cum am făcut şi în PNL, mă implic activ în viaţa politică din judeţul Caraş-Severin şi susțin candidații PSD pentru alegerile locale din 5 iunie”, a mai declarat Videscu pentru expressdebanat.ro.

banner 970 x 250