Pacienţii nemulţumiţi ocolesc spitalul din Reșița! Își caută sănătatea în judeţele din jur!

purea paul
untitled design set 970x90 px

Doctorul Paul Purea, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Reșița, a dezvăluit diagnosticul grav pus celei mai mari unități spitalicești din Caraș-Severin.

Revenirea Alinei Stancovici în postul de manager ca urmare a unei sentințe judecătorești l-a determinat pe doctorul Purea să tragă încă un semnal de alarmă cu privire la starea deplorabilă a sistemului public de sănătate din Caraș-Severin. În primul rând, acesta nu înțelege cum din sala de judecată nu se văd problemele majore de la Județean. „Nu mai este pentru nimeni un secret situaţia dezastruoasă a spitalului din Reşiţa. Datoriile şi arieratele au ajuns la sume astronomice, pacienţii nemulţumiţi, tot mai mulţi, ocolesc spitalul căutându-şi sănătatea (remedierea ei) în spitalele judeţelor din jur. Şi, este firească o asemenea stare când, conform unei declaraţii a unui medic din spital, «în acest Judeţean nu mai găseşti nici o fiolă de Furosemid sau de Algocalmin». Se mai pot îndrepta lucrurile? Nu cred! Cel puţin, nu în acest moment! Nu ştiu de ce, dar sunt convins că doctorul Librimir, fostul manager interimar, ar fi reuşit să pună lucrurile din spital cât de cât la punct. Este părerea mea! Păcat, mare păcat de ceea ce s-a întâmplat prin decizia dată de Tribunalul Caraş-Severin! Când e vorba de un spital judeţean, nu trebuie avut în vedere decât dreptatea care trebuie făcută bolnavilor acelui spital, miilor de bolnavi, nu persoanelor fizice şi ambiţiilor lor”, a comentat Paul Purea.

publicitate ziar expresb 1000x100

Președintele CA de la spital consideră că demiterea Alinei Stancovici e justă, că e determinată de neîndeplinirea indicatorilor de performanță asumați prin contractul de management, motiv pentru care nu înțelege ce anume a determinat instanța de judecată să aprecieze că revocarea acesteia s-ar fi făcut cu încălcarea legii. „Conform obligaţiilor asumate, oricărui manager, pentru a fi menţinut în funcţie, i se cer anumite criterii de performanţă în gestionarea instituţiei pe care o conduce, criterii care trebuiesc îndeplinite. Sunt criterii de evaluare peste care nu poate trece nimeni, nici chiar un judecător. Managerul repus pe funcţie a semnat contractul încheiat între el şi Consiliul Judeţean care prevedea scăderea datoriilor în fiecare an cu aproape 6 milioane de lei. Nu numai că acele datorii nu au scăzut, dar ele au crescut. (…) Ce argumentări şi alambicări de interpretare a legii s-au găsit, e greu de înţeles! (…) Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa e cel care a pierdut. Şi, odată cu el, mulţi cetăţeni cărăşeni. Aş vrea totuşi să mă înşel.”, a conchis Paul Purea.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/