Pacienții cu alte boli nu ar trebui să fugă de vaccinul împotriva SARS-CoV-2! Virgil Musta: „Ei sunt primii care ar trebui să se vaccineze”

Peste 90% dintre persoanele care fac forme severe de COVID-19 au și afecțiuni precum diabet sau boli cardiovasculare. Este motivul principal pentru care ar trebui să se vaccineze, susțin specialiștii.

Vaccinurile împotriva SARS-Co-V-2 nu agravează anumite patologii, spune medicul Virgil Musta, ci, din contră, îi protejează pe cei care se află în categoriile de risc. De altfel, în comparație cu alte vaccinuri, nu există diferențe în ceea ce privește reacțiile adverse.

„Inițial s-a spus că vaccinul te omoară. S-a văzut că statistica nu arată acest lucru. 0,4% din cei vaccinați, spune CDC, au făcut forme severe de reacții adverse. Și cu ce comparăm? Cu cei care nu s-au vaccinat și fac forme severe de boală. Adică 10%. E mare diferență. Când s-a văzut că pe termen scurt nu apar atâtea reacții severe, s-a spus că nu vor apărea acum, ci peste trei ani. Acest vaccin are efecte adverse comparabile cu alte vaccinuri. Nu are nici mai multe, nici mai puține. Celelalte vaccinuri, pe care le facem de zeci de ani, nu au omorât oameni. Au făcut să nu mai avem cazuri de poliomielită, de difterie, tocmai datorită faptului că intră în vaccinarea obligatorie. De ce aceste vaccinuri ar da altceva decât alte vaccinuri? Până în prezent nu au apărut efecte adverse mai multe. Cele mai multe au apărut imediat după vaccinare.”, a explicat medicul Virgil Musta.

leader board 728 x 90 px

Doctorul spune că acești pacienți omit faptul că patologiile lor sunt chiar cele care le pot produce probleme majore dacă vor contracta virusul și chiar decesul.

„Foarte multă lume îmi spune că nu s-a vaccinat pentru că are hipertensiune. Și dacă fac vreo reacție adversă? Realitatea este că exact bolile acestea sunt factori de risc majori în formele severe de Covid-19. Acești pacienți sunt primii care ar trebui să se vaccineze pentru că de exemplu, un diabet duce cel mai frecvent la o boală severă. O persoană cu comorbidități multiple printre care cele cardiace, are mare risc de a face forme severe. Ei nu se vaccinează de teamă că vor face reacții adverse. Este o gândire inversă. Procentul oamenilor sănătoși predispuși la dezvoltarea unei boli severe există, dar nu este foarte mare. Peste 90% din persoanele care fac forme severe și care decedează sunt din categoriile de risc. Aia nu înseamnă că ceilalți nu ar trebuie să se vaccineze, pentru că am avut și tineri care au făcut forme severe. De asemenea, aceștia pot deveni vectori de transmitere și îi pot îmbolnăvi pe cei nevaccinați.”, a mai spus Virgil Musta.

Deoarece i-au fost lansate o sumedenie de întrebări în ceea ce privește vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, medicul Virgil Musta a realizat un document în care a răspuns la cele mai frecvente nelămuriri. Acesta poate fi consultat AICI.