Pacienții COVID-19 din Timișoara sunt monitorizați de la distanță! Aparatele au fost donate de Mitropolia Banatului

Mitropolia Banatului continuă să sprijine spitalele din Timișoara. Au fost donate patru aparate necesare pentru monitorizarea de la distanță a pacienților diagnosticați cu coronavirus.

Dispozitivele permit monitorizarea funcțiilor vitale de la distanță și sunt dotate cu alarme, ceea ce le permite medicilor să nu petreacă mult timp lângă pacienții diagnosticați cu COVID-19. Trei monitoare au ajuns la Spitalul „Victor Babeș”. „Aceste aparate sunt monitoare ale funcțiilor vitale. Permit monitorizarea permanentă și ne permit nouă, medicilor, să nu stăm tot timpul lângă acești pacienți pentru că au sisteme de alarmă și putem să îi monitorizăm de la distanță”, a declarat medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Mitropolia Banatului a donat un aparat și Maternității Bega a Spitalului Județean, acolo unde mai sunt internate cinci paciente diagnosticate cu COVID-19 și doi bebeluși. Asta după ce zilele trecute un nou-născut a fost externat.

„Este vorba despre un monitor pentru monitorizarea funcțiilor vitale, tensiune, temperatură, puls, saturație de oxigen, folosit în general în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, dar având în vedere pandemia cu coronavirus, noi îl vom utiliza la toate pacientele pe care le internăm. Este un aparat mobil, ceea ce îi conferă un mare avantaj. Ceea ce înseamnă că putem să îl punem la o pacientă, îi monitorizăm în cinci minute toate funcțiile vitale după care îl mutăm la o altă pacientă. A fost achiziționat cu ajutorul Mitropolitului Banatului. Bineînțeles că aparatul este extraordinar de benefic având în vedere funcțiile și ceea ce știe el să facă”, a declarat, pentru Express de Banat, Marius Craina, medicul responsabil de pacienții diagnosticați cu COVID-19 și internați la Maternitatea Bega.