Pacient din Satu-Mare, diagnosticat cu COVID-19, salvat de medicii din Timișoara! Plămânii, afectați în proporție de 70%

Un pacient supraponderal, diagnosticat cu noua boală respiratorie, a fost salvat de medicii aflați în linia I, la Spitalul Județean din Timișoara. Bărbatul a fost transferat din Satu-Mare, în Zona Roșie a celui mai mare spital din vestul țării.

Ștefan Csondas este din Satu-Mare. A fost diagnosticat cu COVID-19, dar a dezvoltat o formă severă de boală și a fost internat la Terapie Intensivă. După două zile însă a fost transferat la Timișoara, în Zona Roșie a Spitalului Județean, secție coordonată de dr. Adelina Mihăescu, medic primar nefrolog. Bărbatul are în jur de 280 de kilograme.

CITEȘTE ȘI: Casa Austria a Spitalului Județean din Timișoara, locul în care ajung pacienții diagnosticați cu COVID-19, dar care au și alte patologii: „Suntem cei care tratează cele mai grele cazuri”

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care, timp de trei săptămâni, m-au susținut în lupta crâncenă cu Covid-19. După două zile la ATI Satu-Mare, am fost transferat la Timișoara și în două săptămâni am revenit la normal și externat. Mulțumesc în mod deosebit doamnei doctor Adelina Mihăescu, coordonator Zona Roșie la Casa Austria”, a scris pacientul pe Facebook.

Casa Austria a Spitalului Județean din Timișoara este singurul loc din vestul țării în care ajung cele mai multe cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, la care sunt asociate și alte comorbidități.

„Cuvinte frumoase din partea unui pacient pe care l-am preluat într-o stare complicată iar colegii noștri, profesioniști desăvârșiți, au reușit să îl pună pe picioare. Astfel de cuvinte vin ca o mângâiere pentru cei din linia I, după atâtea luni de luptă cu virusul SARS-CoV-2. Oameni minunați, angrenați din întreg spitalul, de la UPU până la ultima secție, de la medici la asistente, de la infirmiere la brancardieri, care, în ciuda epuizării, dau tot ce au pentru a salva ceea ce e mai prețios: viața”, a transmis Raul Pătrașcu, managerul unității sanitare.

Casa Austria este izolată complet de restul spitalului, dar se află în apropiere. De asemenea, sunt puse la dispoziție circuite separate de sterilizare, deșeuri, hrană, dar și un bloc operator propriu. Sunt puse la dispoziție peste 60 de locuri, dintre care 50 au și oxigen.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/