Pachete cu alimente pentru familiile cu venituri modeste din Dognecea

pachete alimente

Puțin peste 600 de pachete cu produse alimentare au ajuns săptămâna trecută la Primăria Dognecea pentru a fi distribuite beneficiarilor Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, finanțat de Uniunea Europeană și derulat prin intermediul Guvernului României.

Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Dognecea a început distribuirea pachetelor cu alimente pentru familiile defavorizate din comună. Pachetele constau în produse alimentare de bază, precum făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, conservă pateu de ficat de porc și compot de fructe. „Zilele trecute am început distribuirea ajutoarelor alimentare. În total, s-au primit 607 pachete alimentare, cu produse de bază, necesare asigurării traiului zilnic. În urmă cu o lună, prin același program s-au mai primit și 607 pachete cu produse pentru igiena corporală.”, ne-a declarat primarul comunei Dognecea, Remus Rof.

Beneficiarii programului sunt: persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, precum și persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață.