Ovidiu Berceanu, campionul din ring

Pugilistul legitimat la Clubul Sportiv Municipal Reşiţa a ajuns campion al României după ce, în momentul în care a păşit în sala de box, a fost luat peste picior din cauza fizicului său.

Ovidiu a început boxul la vârsta de 14 ani, cu regretatul maestru Vasile Bala. Nu se gândea pe atunci la marea performanță, mai ales că fizicul nu-l recomanda pentru ringul de box. A ajuns în sala de antrenament adus de mai mulți prieteni de la bloc care făceau box. „Copiii cu care eu îmi petreceam timpul au mers la box. Eu nu am mai avut cu cine să stau și am hotărât să merg și eu la sală. Maestrul Bala m-a văzut. Eram slăbuț, firav. Dânsul m-a pus pe cântar și văzând că am doar 30 de kg m-a întrebat dacă sunt sigur că vreau să fac box, îşi aminteşte sportivul.

Au trecut opt ani de atunci şi Ovidiu Berceanu nu s-a schimbat prea mult. Cântăreşte doar 49 de kg, dar dă foarte bine din mâini, are un joc excelent de picioare şi în CV-ul său sunt trecute astăzi performanţe notabile.  Format de Vasile Bala, antrenorul care l-a descoperit şi pe Feri Vaştag, Ovidiu a rămas în grija lui Adrian Mărcuţ. A cunoscut cu adevărat consacrarea la “Cupa Revoluției”, unde a câştigat aurul după o finală cu un sârb. De atunci, an de an, sportivul a câştigat nenumărate titluri pentru Clubul Sportiv Municipal din Reșița.

Cel mai bun an

Ovidiu nu a transpirat degeaba în sala de antrenament, iar asta s-a văzut cel mai bine anul acesta, când a fost medaliat cu argint la Cupa României și a obţinut titlul de campion național de seniori la 49 de kg.  Recent, pugilistul a participat la Cupa Prim-Ministrului din Republica Moldova și s-a întors acasă cu un loc doi.Pe viitor mă gândesc să particip la mai multe concursuri internaționale. Am ca obiectiv o medalie la europene sau mondiale”, spune campionul reşiţean.