Oţelu Roşu se schimbă la faţă

Noul primar al oraşului, Luca Mălăiescu, s-a apucat de treabă, chiar dacă nici bine nu a fost instalat în fotoliul de edil-şef. În timp ce încearcă să pună ordine în actele care au mai rămas în Primărie după descinderea procurorilor anticorupţie, Mălăiescu lucrează şi la imaginea oraşului.

Oţelu Roşu are datorii importante, dar imaginea oraşului poate fi schimbată şi cu bani mai puţini. Odată cu schimbarea de la nivelul administraţiei locale s-a deschis ştrandul, s-au achiziţionat o sută de bănci, de trei ori mai ieftine decât în vechiul mandat, se reamenajează locurile de joacă pentru copii şi se pune accentul pe curăţenie. Zilele trecute, primarul Mălăiescu a fost întâlnit printre blocuri, stând de vorbă cu oamenii despre necesităţile lor.

“Am stat foarte mult de vorbă cu oamenii şi în campanie, le-am cunoscut problemele, doleanţele şi asta mă ajută foarte mult acum, când sunt primarul oraşului Oţelu Roşu. Pot să iau mai uşor hotărâri şi să vin în sprijinul lor. Cu bani puţini vreau să fac lucruri vizibile, de care să se bucure locuitorii oraşului. Pentru copii trebuie să acordăm o atenţie foarte mare. Puţină vopsea, curăţenie, câteva maşini de nisip şi am reuşit să punem la punct un loc de joacă pentru copii. A fost o investiţie minoră, dar copiii se bucură din plin”, a spus primarul.