Oțelu Roșu a ratat 3,57 de milioane de euro. Cine e vinovat?

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Parlamentatul PNL de Caraș-Severin a ridicat în repetate rânduri problema fondurilor pe care Uniunea Europeană le-a alocat pentru muncitorii disponibilizați. În ciuda interpelărilor și a încercării de a îndrepta lucrurile, pentru oameni nu s-a întâmplat nimic bun.

Deputatul PNL de Caraş-Severin, Valeria Schelean, a declarat recent într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa că, în cazul numeroaselor interpelări pe care le-a făcut pentru Combinatul Siderurgic de la Oţelu Roşu, răspunsurile primite de la Guvern sunt nerelevante, deoarece răspunderea este pasată de la o instituție la alta.

„Am primit răspunsuri la interpelările pe care le-am adresat Guvernului pe tema muncitorilor de la Oţelu-Roşu. Ceea ce rezultă din răspunsurile primite este pasarea vinei de la o instituţie la alta. Niciun ministru nu îşi asumă răspunderea pentru faptul că nu s-au depus aceste cereri pentru Fondul european de ajustare la globalizare şi pentru muncitorii din Oţelu Roşu. La început, mi se spunea că nu ar fi îndeplinit condiţiile de eligibilitate, în sensul că ar fi fost doar 470 de muncitori disponibilizaţi, faţă de 500, cât ar fi fost nevoie pentru a putea beneficia de respectivele fonduri. Mai apoi, s-au răzgândit şi spun că ar fi putut depune cerea, însă s-a încheiat termenul de depunere a acestora”, a afirmat Valeria Schelean.

Tot legat de Oţelu Roşu, deputatul PNL susţine că a solicitat şi ca în schimbul datoriilor pe care Combinatul siderurgic Ductil Steel Oţelu Roşu le are faţă de statul român să fie recuperate o parte din active. În opinia Valeriei Schelean, răspunsul din partea Guvernului a fost, din nou, unul vag.

1000x100 (4)

„Se pare că nu au niciun interes să ajute într-un fel sau altul muncitorii disponibilizaţi de la Oţelu Roşu”, a mai spus Valeria Schelean.

Cei 470 de angajaţi ai Ductil Steel Oţelu Roşu au fost anunţaţi, în luna aprilie 2013, că şi-au pierdut locul de muncă, după ce au rămas acasă încă din toamna anului 2012 în şomaj tehnic. În data de 17 septembrie 2014, Parlamentul European a aprobat o cerere a Guvernului României, depusă pe data de 21 decembrie 2012, prin care foştii muncitori de la Mechel Câmpia Turzii şi Târgovişte au beneficiat, ulterior, din Fondul European pentru Ajustare la Globalizare, de 3,57 milioane de euro. Muncitorii de la Oţelu Roşu, însă, nu au beneficiat de aceşti bani.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/