Oțel made in China?! Ambasadorul XU Feihong reaprinde speranțele pentru industria din Caraș-Severin!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa XU Feihong, vine joi în Caraș-Severin! La Oțelu Roșu și Reșița!

Diplomatul chinez a răspuns invitației lansate de Sucursala Caraș-Severin a Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie România – China, astfel că în prima parte a zilei de mâine va fi oaspetele primarului Luca Mălăiescu, în orașul de pe Valea Bistrei, iar mai apoi va avea o întrevedere, la Reșița, cu prefectul Florența Albu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, și primarul Ioan Popa. Ambasadorul Chinei va vizita atât combinatul de la Oțelu Roșu, cât și UCMR-ul, după cum ne-a informat Gheorghe Filipescu, președintele Sucursalei Caraș-Severin a Camerei de Comerț Româno-Chineze.

„Am auzit că domnul ambasador a ținut neapărat să mă cunoască. Probabil că cei care ne-au vizitat la Oțelu Roșu au stat de vorbă cu Excelența Sa, probabil că i-au povestit despre primirea pe care le-am făcut-o și despre deschiderea care e aici. Am rămas surprins aflând că se oprește și în orașul nostru. Va sta doar două ore, dar va fi timp suficient pentru a-l primi așa cum se cuvine și pentru a-i prezenta combinatului. În urma experienței dobândite, poate singura șansă care mai este să pornească acest combinat este o societate cu mulți bani, iar chinezii au destui. Iar pe lângă bani, mai trebuie și o societate care să aibă asigurată desfacerea producției, ceea ce la ora actuală în Europa e mai greu. În China însă chiar se construiește enorm și există o speranță. Delegația care a fost la noi a văzut combinatul, dar interesul era pentru de o fabrică de mobilă”, a declarat primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, pentru expressdebanat.ro.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Dacă din China vine salvarea combinatului de pe Bistra rămâne de văzut. Cert este că potențial există și de o parte și de alta. Și asta pentru că, explică Mălăiescu, ultimii proprietari ai combinatului, compania Mechel, au conservat foarte bine combinatul. În maximum o lună și jumătate, combinatul de la Oțelu Roșu ar putea fi funcțional, dă asigurări edilul-șef.

Mi-a fost deja lansată o invitație pentru luna septembrie în China. Dacă îmi va permite timpul, mă voi duce, e vorba de zece zile la Shanghai și Beijing. Totul, prin Camera de Comerț Româno-Chineză, care începe să-și facă simțită tot mai serios prezența în Caraș-Severin – Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu

Dacă nici chinezii nu vor fi interesați să reaprindă focul la Oțelu Roșu, atunci doar guvernul ar mai putea salva situația. Discuții despre cadrul legislativ care să asigure revenirea unor astfel de combinate și întreprinderi în proprietatea statului există, ele fiind confirmate chiar de ministrul Economiei. „Sunt și eu la curent cu aceste discuții. Deocamdată e prematur să discutăm despre așa ceva. Există și o variantă să treacă înapoi la stat și să fie preluat în administrarea UAT-ului local. La Brașov a fost o speță de genul ăsta. Cred că dacă l-ar prelua din nou statul, ar exista o garanție mai mare pentru redeschiderea lui. La Oțelu Roșu, în afara ultimei perioade cu Mechel, combinatul a fost numai pe profit”, a comentat Luca Mălăiescu.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/