Cum i-a „durut” rujeola pe parlamentarii de Caraș-Severin

untitled design set 970x90 px

Colegii de la Pressone i-au luat la întrebări pe parlamentarii de Caraș-Severin după o scurtă vizită în cartierul Măgura din Bocșa, acolo unde au întâlnit părinți care-și tratează copiii bolnavi de rujeolă cu „haine roșii și împachetări cu răchie”.

Jurnaliștii și-au dorit să afle cum au acționat aleșii cărășenilor, ai cetățenilor județului cel mai grav afectat de epidemia de rujeolă. Deputații și senatorii de Caraș-Severin cunoșteau cu toții cât de gravă e situația, mai ales în polul sărăciei de la Bocșa, dar puțini au avut ce să le povestească despre demersurile lor.

Primul parlamentar cu care au încercat să stea de vorbă cei de la pressone.ro este Ion Tabugan, deputat PMP. Acestea a povestit cum a făcut el campanie electorală din casă în casă, inclusiv în Măgura, acolo unde sunt oameni de etnie romă și probleme fără număr. Le-a vorbit jurnaliștilor și despre lemnele cu care oamenii s-au încălzit doar datorită intervenției sale. Legat de rujeolă însă… mai puține cuvinte. „Nu știu concret cum e cu rujeola, eu sunt inginer silvic, nu medic. Dar știu că suntem pe primul loc în țară la rujeolă. Dar suntem în secolul XXI și eu cred că se va rezolva”, a spus Tabugan, ocazie cu care a promis că va studia și problema rujeolei.

Al doilea parlamentar contactat de PressOne a fost Valeria Schelean-Șomfelean, deputat PNL. „Colegul nostru senator Marcel Vela a transmis o interpelare Ministerului Sănătății, pentru a verifica ce măsuri se aplică. Nu știu dacă a primit răspuns, dar, fiind acest demers din partea PNL, nu am dorit să-l dublăm”, le-a spus parlamentarul, trimițându-i, practic, la Marcel Vela. Senatorul liberal îi ceruse explicații ministrului încă de la finele lunii februarie pentru lipsa dozelor de vaccin în Caraș-Severin, aici unde rujeola curmase deja vieți. Pentru că nu se schimbase nimic, Vela a revenit cu aceeași întrebare pentru Ministerul Sănătății. Niciun răspuns! După cum a declarat Vela pentru sursa citată. Dintre cei patru parlamentari PSD, deputații Ion Mocioalcă, Ion Spânu și Luminița Jivan și senatorul Ionuț Chisăliță, doar acesta din urmă a stat de vorbă cu jurnaliștii de la PressOne. Acesta le-a explicat că a vorbit cu ministrul Sănătății pe tema epidemiei de rujeolă din Caraș-Severin, primind asigurări că problema se va rezolva. Și într-un final s-a rezolvat. După ce au murit însă trei copii din Caraș-Severin!

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Vești bune pentru Caraș-Severin din partea Ministerului Sănătății

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/