Ospătarii şi hotelierii se şcolesc la Herculane

Aproape toate unitățile de cazare din Băile Herculane funcționează la capacitate maximă, lucru care îi mulţumeşte şi îi pune în dificultate în acelaşi timp pe proprietarii de hoteluri şi pensiuni.

Operatorii de turism resimt lipsa personalului calificat şi merg pe varianta calificării la locul de muncă, însă aceasta nu este decât o soluţie pe termen scurt. Odată formați profesional, ospătarii, barmanii, recepţionerele sau cameristele se reorienteză spre stațiunile cu sezon permanent. „Problema serviciilor în Băile Herculane lasă de dorit, într-un fel, prin faptul că personalul calificat al stațiunii a migrat în alte zone care își desfășoară activitatea tot timpul anului, având în vedere ca la noi, la Herculane, sezonul este doar de două sau trei luni. Personalul este direct interesat să își caute de lucru în alte zone sau chiar în străinătate. Se încearcă o varietate de formare a unui personal din noua generație prin calificări la locul de muncă, dar impedimentul este sezonul foarte scurt” , a declarat Iosif Brebu, consilier județean.

Până la urmă, rezolvarea este tot soluția propusă de actualul primar: diversificarea ofertelor turistice, care să permită un sezon permanent, și vara și iarna. Construirea Aquaparcului este doar una dintre multele soluții posibile.