Oscarul merge către gigantul Maxagro. 30 de ani de activate – performanță la superlativ

max 30
1000x100 resita 02

De la un tractor second hand, la un profit de peste 14 de milioane de euro și un patrimoniu care se ridică la peste 100 de milioane de euro. Frații Zifeack au făcut istorie în domeniul agriculturii și acum joacă în liga mare a celor mai puternici oameni de afaceri din vestul țării și nu numai.

Petrecere gigant făcută de giganții Maxagro la împlinirea celor 30 de ani de activitate încununată cu succes pe toate palierele. În localitatea Birda, într-un cadru de poveste s-a înmânat Oscarul pentru performanța în afaceri a grupului.

Povestea Maxagro a început în anul 1991, cu doi copii pe atunci, Ianco și Ioji, cu 5 hectare ale părinților și cu achiziția primului tractor vechi, urmând ca în timp să devină colosul de astăzi. În prezent, gigantul cu capital românesc deține în jur de 10.000 de hectare, 350 de angajați și își desfășoară activitatea atât în domeniul agriculturii, zootehniei, cât și în ramura construcțiilor unde conduc cu pedala de accelerație apăsată la maxim, fapt pentru care au sprijinul nemărginit al tuturor primăriilor de pe raza celor două județe: Timiș și Caraș-Severin.

whatsapp image 2023 06 17 at 13.49.06

Grupul, recunoscut la nivel internațional, deține un patrimoniu care se ridică la peste 100 de milioane de euro, echipamentele agricole, tractoare, combine, utilajele cele mai performante din țară, toate achiziționate din capital propriu fără ajutorul niciunui partener extern. Rodul și priceperea celor doi frați Zifceak care au crezut cu toată ființa lor și care și-au pus întreaga lor energie, pricepere, toate cunoștințele adunate de a lungul timpului. Un etalon de marcă pentru întreg Banatul și pentru România, așa cum au subliniat și edilii comunelor, parteneri și susținători ai grupului Maxagro.

„Vă felicităm pentru întreaga activitate, iar din partea Primăriei Gătaia și a Consiliului Local vă înmânăm o diplomă de excelență pentru împlinirea a 30 de ani de activitate și vă vom sprijini în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea voastră, dar și a noastră, a tuturor.” – Raul Cozarov, primarul comunei Gătaia

„Mă bucur că familia Zifceack sunt prietenii mei de 30 de ani, îi stimez pentru nebunia și succesul lor, și îi felicit pentru contribuția substanțială la dezvoltarea comunității locale din comuna Birda.” – Marius Stoian, primarul comunei Birda.

„Dacă ei nu ar mai fi aici, pe zonă, cu siguranță noi le-am simți lipsa cu vârf și îndesat. Oferă în continuare foarte multe locuri de muncă, sunt o forță, o putere de muncă, iar noi, primăriile și toți cetățenii avem nevoie de ei. Misiunea noastră este să-i susținem în continuare, suntem parteneri și putem să dezvoltăm zona așa cum se cuvine.”, primarul comunei Măureni, Brian Filimon.

whatsapp image 2023 06 17 at 13.49.07 (4)

Sunt slovaci, dar nu și-au părăsit comunitatea și alături de angajați pe care îi consideră a doua lor familie, și cărora le-a mulțumit, în primul rând, pentru toate eforturile depuse, frații Zifceak au construit un imperiu cu  peste 12.000 de hectare agricole, au în patrimoniu 10 silozuri pentru stocarea cerealelor, cu o capacitate totală de 25.000 de tone, o hală pentru depozitare cu o capacitate de 12.000 de tone, o fermă de aproximativ 2.000 de vaci de lapte – Holstein, iar portofoliul  grupului este întregit și de stația de asfalt și stația de betoane, cu toate utilajele necesare.

„Am făcut ceva bine în ultimii 30 de ani. Vă transmit toată recunoștința noastră, mai ales angajaților noștri minunați, tuturor prietenilor, colaboratorilor, partenerilor și autorităților publice pentru implicarea și suportul pe care ni l-ați oferit în toți acești ani, și fără de care Maxagro nu ar fi fost astăzi ceea ce este.”, a declarat Ianco Zifceak, cel pentru care a fost și dublă sărbătoare: Maxagro la 30 de ani și 50 de ani de viață a antreprenorului.

whatsapp image 2023 06 17 at 13.49.08

Laureați în Gala Excelenței în Afaceri și laureați în Topul National al Firmelor Românești, Maxagro este exemplul de demn de urmat pentru toate companiile cu capital sută la sută românesc, așa cum a menționat și Florica Chiriță, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș:

„Pentru noi, CCIAT, Maxagro înseamnă foarte mult: 13 ani consecutiv se clasează în topul celor mai buni și nu este deloc simplu, s-a făcut totul cu multă muncă. Din 2015 membri ai Camerei de Comerț, parteneri cu noi în toate evenimentele mari, și le mulțumim pentru asta. Le dorim să ajungă cât mai departe și ne dorim să putem să le înmânăm și acel trofeu care este dedicat longevității, din generație în generație.”

Și pentru Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, Maxagro este un model de investiție, folosind doar capitalul autohton, „pe care trebuie să-l protejăm și să-l ajutăm să crească. E adevărat, ne-au ajutat multinaționalele, însă cred că este nevoie, în aceste vremuri tulburi, să ne bazăm mai mult pe ceea ce putem să facem noi, aici, în țara noastră, și oamenii care aleg să-și riște banii, să-și riște sănătatea, familia, trebuie susținuți. Pentru că datorită lor sunt locuri de muncă, ei creează dezvoltare și atunci când vine o criză și multinaționalele pleacă, ei sunt cei care rămân aici să ducă mai departe economia locală.”

whatsapp image 2023 06 17 at 13.49.06 (2)

Nu a lipsit de la eveniment nici reprezentatul de vârf al Carașului, Romeo Dunca, și el tot om de afaceri, care înțelege perfect cum se învârt rotițele și cum funcționează sau cum ar trebui să funcționeze lucrurile în toate domeniile de activitate:

„Știu ce înseamnă experiența sutelor de angajați care conduc autovehicule, cunosc și pot să apreciez puterea dumneavoastră de a ține atâți oameni buni, chiar dacă între niște dealuri ați făcut mare lucru. Sunteți o pată de culoare, sunteți o firmă românească care face performanță într-o junglă în care, din păcate, este foarte greu să reziști și să performezi, dar voi ați dovedit acest lucru. Ați făcut bine și Carașului pentru că atunci când am venit, am găsit anumite lucruri pe care nu le-am înțeles, v-am găsit pe dumneavoastră am văzut că se poate lucra cu bani puțini, mult, bine, și dacă mai găsiți câte ceva de făcut, faceți fără să ne spuneți cât costă și spuneți ,,lasă să treacă de la noi.” E mare lucru! În Caraș se știe că a fost, în anumite conjuncturi, obiceiul ca să facem scump și prost și să primim bani pentru ceea ce nu am făcut. Voi sunteți exact inversul!”

publicitate tmc 640

whatsapp image 2023 06 17 at 13.49.07 (2)

Petrecerea de proporții, la care au onorat cu prezența oameni de afaceri, directori de instituții, primari, parteneri, prieteni, angajați și familiile acestora, a ținut până în zori de zi și a fost un deliciu presărat cu nenumărate surprize.

whatsapp image 2023 06 17 at 13.49.09 (3)

whatsapp image 2023 06 17 at 13.49.10 (2)

max 33

whatsapp image 2023 06 17 at 13.49.04 (1)

whatsapp image 2023 06 17 at 13.49.04

whatsapp image 2023 06 17 at 13.49.05 (2)

whatsapp image 2023 06 17 at 13.49.03

whatsapp image 2023 06 17 at 13.49.03 (1)

whatsapp image 2023 06 17 at 13.49.02

 

 

 

 

 

 

publicitate Timisoara banner maxagro