Ortopedia, „dezghețată” de pacienți

Din cauza trotuarelor acoperite de gheață, anul acesta aproape 200 de oameni au trecut pragul unității spitalicești ca să își pună mâinile și picioarele în ghips.

În această perioadă a anului, fracturile, entorsele și luxațiile sunt mai frecvente ca oricând. Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, în momentul în care a plouat drumul s-a transformat într-un patinoar. O clipă de neatenție aduce în fiecare zi, în unitatea spitalicească reșițeană, între zece și 15 pacienți cu diferite fracturi.

De la începutul anului, avem de-a face cu un număr de 10 -15 traumatisme prin cădere pe gheață cu entorse și fracturi de membre superioare și inferioare. Pe lângă acestea, am avut și două accidente de schi. Chiar și așa, numărul nu este îngrijorător, așa se întâmplă în fiecare iarnă, dar am putut face față fără probleme”, a declarat doctorul Eugen Sârbu, medic șef Unitatea de Primiri Urgențe Reșița.

Medicii le recomandă cetățenilor municipiului să fie atenți atunci când ies afară și să ocolească zonele cu gheață . Gheața este extrem de periculoasă, mai ales pentru vârstnici care, în urma unei căderi, se pot alege mult mai ușor cu o fractură. Așadar, atenție la încălțăminte, a cărei talpă trebuie să fie striată. De asemenea, este bine ca iarna să purtați cizme sau ghete mai înalte care să vă țină strânsă articulația gleznei.

Cred că numărul fracturilor și entorselor se datorează în primul rând faptului că nu este curățată gheața de pe trotuare și sunt persoane care nu poartă încălțăminte corespunzătoare și nu sunt atenți atunci când merg pe gheață. Trebuie să aibă grijă să ocolească zonele care sunt cu gheață”, a mai spus medicul șef de la Unitatea de Primiri Urgențe din Reșița, Eugen Sârbu.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/