Mai multă eficiență în intervenții. Vezi aici noile achiziții ale ISU „Semenic”!

În urma finanțării pe baza unui proiect pe fonduri europene și a intervenției Consiliului Județean Caraș-Severin, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic”  are în dotare noi utilaje pentru a ajunge de două ori mai repede la evenimente.

În proporție de 73 la sută, parcul auto al ISU Semenic este învechit. Datorită implementării unui program de finanțare, prin Programul Operațional Regional, nouă echipamente specifice pentru intervenții au ajuns în județul Caraș-Severin. „Aceste autospeciale sunt de ultimă generație și sper să le folosim cum trebuie și să venim în sprijinul cetățenilor mult mai operativ.  Ele vin să completeze pe cele pe care le aveam deja în dotare și nu să le înlocuiască pe acestea, pentru că nu am avut până acum cele necesare. Abia acum am ajuns la dotarea suficientă”, a declarat Titus Susan, inspectorul șef al ISU “Semenic”.

Astăzi marcăm inaugurarea unor implementări prin Programul Operațional Regional. Autospecialele noi achiziționate pentru ISU „Semenic” vor îmbunătăți siguranța populației și vor reduce simțitor timpul de intervenție de la 22 de minute la 13 în mediul urban și de la 45 de minute la 33 în mediul rural”, explică președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

Prefectul județului Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a explicat importanța pe care aceste noi achiziții o au în activitatea inspectoratului: „Într-adevăr aceste mașini achiziționate prin accesarea unor fonduri europene sunt foarte utile județului Caraș-Severin. Această dotare va ajuta la salvarea de vieți omenești în tot județul”, a precizat Silviu Hurduzeu.

Dintre aceste nouă achiziții, două sunt ambulanțe, una de prim ajutor iar cealaltă de reanimare, și șapte autospeciale de intervenție, de cercetare, pentru descarcerări grele și pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Aceste utilaje vor ajuta la împlinirea misiunii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” pe anul 2013, și anume reducerea victimelor calamităților fie ele naturale, fie provocate.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632529451298″]

banner 1000 x 100 hd