„Oricare ar fi conducerea nouă la nivel de PSD Caraș-Severin, fără un mesaj de unitate nu vom scoate un rezultat bun la alegerile locale”

untitled design set 970x90 px

Situația deloc limpede la nivelul Organizației PSD Caraș-Severin afectează nu doar primarii în funcție, ci „tot activul de partid” – este de părere primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, cel care îndeamnă la găsirea unei soluții rapide pentru depășirea crizei create la nivelul partidului din care face parte.

„Din punctul meu de vedere trebuie găsită o soluție cât mai rapid într-un termen relativ scurt pentru că, pe lângă faptul că sunt momente complicate la nivel național și la nivel județean, din punct de vedere al poziționării noastre, ca partid, ne așteaptă alegerile locale și într-un timp relativ scurt trebuie să decidem atât candidații pentru funcțiile de primar, listele de consilieri locali, candidatul pentru Consiliul Județean, listele pentru consilierii județeni și evident o strategie despre cum vom aborda alegerile locale.”, a explicat edilul pentru expressdebanat.ro.

Ținând cont de faptul că tot mai mulți edili social-democrați îi cer actualului președinte al Consiliului Județean să preia frâiele partidului, Silviu Hurduzeu arătându-se deschis acestei propuneri, după cum a şi explicat în cadrul unui interviu acordat pentru expressdebanat.ro: „Orice membru de partid poate să-și dorească această funcție, nu e nimic impropriu. Am avut în această perioadă discuții cu primarii, colegii și au fost foarte mulți care mi-au solicitat acest lucru ținând cont și de faptul că sunt în funcția administrativă cea mai importantă din județ. Sunt oarecum obligat și ar fi un gest de lașitate să nu fac acest lucru într-un moment dificil al organizației.”, șeful administrației publice locale de la Dunăre subliniază că, indiferent de cine va conduce filiala, fără un mesaj clar de unitate va fi imposibil de obținut un rezultat bun la alegerile locale.

„Silviu Hurduzeu și Luca Mălăiescu sunt oameni care au deținut și dețin funcții importante în partid și amândoi au arătat implicare și trebuie să recunoaștem că oarecum este destul de ingrată situația noastră, a celorlalți membri din partid, în a ne pronunța. Cred că va trebui să așteptăm, să avem decență, să vedem cum vor decurge lucrurile și să luăm cea mai bună soluție pentru Partidul Social Democrat, astfel încât să ne maximizăm șansele pentru alegerile locale. Dar, oricare ar fi conducerea nouă la nivelul filialele județene, fără un mesaj clar de unitate de către fiecare membru și, mai ales, de către cei implicați, nu ne va face să câștigăm sau să scoatem un rezultat bun la alegerile locale.”, a dat de înțeles Adrian Torma.

De când a făcut pasul spre familia social-democrată, primarul orașului Moldova Nouă a dat dovadă de implicare atât în soluționarea problemelor la nivelul organizației locale, cât și a celor din cadrul filialei județene, lucru observat de actualul președinte al Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, acesta fiind de părere că Adrian Torma merită să facă parte din noua echipă a organizației PSD Caraș-Severin: „Adrian Torma începe să fie mai PSD-ist decât mulți PSD-iști, într-o perioadă relativ scurtă de timp. Acum nu știu dacă și-a propus să fie mai PSD-ist decât mine, dar chiar este un PSD-ist care simte și sigur că din viitoarea echipă de conducere, Adrian Torma trebuie să facă parte.”, a precizat Hurduzeu.

Despre cum vede edilul-șef de la Dunăre propunerea colegului său de la județ, Adrian Torma a ținut să sublinieze: „Mă bucur și apreciez cuvintele frumoase spuse de președintele Consiliului Județean la adresa mea. Trebuie să recunosc că încep să creez o stare de simpatie în cadrul PSD pentru că am o abordare poate ieșită un pic din standardul politicii, în general, dar ținând cont și de istoricul prin care am trecut, în scurta mea experiență politică, mă limitez la a nu aduce alte opinii acum, dar dacă Partidul Social Democrat are nevoie de mine la nivel de județ, voi face acest pas, dar va trebui să fie coroborat cu o intenție de unitate, de performanță și să venim în fața cetățenilor noștri, atât la nivel local, cât și la nivel județean, cu niște obiective clare pe care să ni le asumăm și care să aducă plus valoare județului Caraș-Severin neținând cont de zonele în care sunt primari PNL, PSD, PMP. Important este să învățăm că binele trebuie creat la modul general”.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/