Organigramă nouă la Primăria Lugoj! A apărut postul de city-manager și un birou special pentru accesări finanțări

Consiliul Local al Municipiului Lugoj a modificat organigrama aparatului de specialitate al primarului municipiului Lugoj. Cea mai importantă modificare privește înființarea unui nou post, cel de administrator public (city-manager), o premieră pentru administrația lugojeană.

Conceptul funcționează cu succes în o mulțime de țări europene, dar și în câteva orașe din România. City-managerul este responsabil pentru controlul operațiunilor derulate de municipalitate și pentru implementarea măsurilor adoptate de consiliul local. El este subordonat consiliului local, de obicei în baza unui contract în care sunt clar evidențiate drepturile și obligațiile sale. Atribuțiile și responsabilitățile unui city-manager includ: supravegherea zilnică a departamentelor primăriei și a conducătorilor acestora, pregătirea proiectelor și bugetelor anuale, acordarea de consultanță pertinentă în diferite probleme de interes pentru consiliu, întâlnirea cu cetățenii sau grupuri organizate ale acestora pentru o mai bună înțelegere a problemelor care îi preocupă, asigurarea unui leadearship care să încurajeze performante mai ridicate ale lucrătorilor/funcționarilor municipalității și în general asigurarea normală și eficientă a dezvoltării activităților realizate de municipalitate în baza unei înțelegeri aprofundate a modului în care acestea se desfășoară.

Noul primar, Claudiu Buciu, a nominalizat pentru această funcție pe Anca Micșa Oprea, coordonatoare a organizației PLUS Lugoj.

leader board 728 x 90 px

O altă modificare importantă a organigramei este înființarea Biroului accesări finanțări. Acest compartiment va avea un șef de birou și cinci posturi de consilieri, atribuțiile acestora fiind legate de accesarea unor proiecte cu finanțarea europeană sau finanțări guvernamentale.