Organe prelevate la Timișoara salvează 4 vieți

Rinichii și ficatul prelevate de la un pacient aflat în moarte cerebrală salvează alți patru oameni. Este prima prelevare de organe în Spitalul Județean de Urgență Timișoara din acest an.

Pacientul donator, de 37 de ani,  a fost adus la unitatea sanitară în 16 iulie,  în stare generală gravă.

„De la internare medicii au fost rezervați  în privința prognosticului.  A fost admis pentru  internare  cu  diagnostic de stop cardiorespirator prin infarct miocardic stentat în 14 Iulie. Starea sa de sănătate  s-a agravat  și  ieri (joi, 28 iulie) a intrat în moarte cerebrală.  Întreaga sa familie  a consimțit ca organele sănătoase, ficat și rinichi,  să fie donate celor care au nevoie”, declară dr. Georgiana Bobouțanu, coordonator transplant.

Astăzi, de la ora 14:30  are loc  prelevarea de organe  în blocul operator, coordonat de medicul Andreea Rață, membru al echipei de transplant. Echipa este formată din medici ai Spitalului Județean Timișoara și medici veniți din București și Cluj. În total, echipa este formată din 7 oameni.

Tot în această zi, în jurul orei 18:00, ficatul și rinichii donați  vor pleca cu avionul spre București și Cluj spre pacienții a căror viață va fi salvată.

 

 

 

publicitate ziar expresb 1000x100