Ore online pentru elevii de la Colegiul Loga din Timișoara! Cauza intoxicării, încă neidentificată

colegiul loga din timisoara
1000x100 (2) mbmr 1000x100

DSP Timiș nu a reușit încă să stabilească cauza intoxicării elevilor de la Colegiul Loga din Timișoara.

Inspectoratul Școlar Timiș anunță că a decis ca în zilele de joi și vineri, elevii de la Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara să facă cursuri online. Asta în condițiile în care Direcția de Sănătate Publică Timiș nu a reușit să afle încă de ce zeci de elevi au ajuns la spital, cu intoxicații.

Pentru că până la acest moment nu avem rezultate confirmate de la DSP Timiș și încă se lucrează la a se identifica cauza care a generat îmbolnăvirea copiilor și a colegilor de la Loga, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu acordul ISJ Timiș și acordul doamnei ministru, s-a luat decizia de a se desfășura activitatea în zilele de joi și vineri în sistem online. Facem precizarea că în aceste zile, personalul nedidactic va asigura igienizarea completă a spațiilor, astfel încât, începând cu ziua de luni, activitatea să revină la normal”, a afirmat Aura Danielescu.

Muzeul TM

Mihai Gafencu, directorul medical al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, a declarat că este posibil să fie vorba de o patologie infecțioasă.

Aceleași simptome le-au avut toți, dureri abdominale, vărsături și unii dintre ei diaree. Unul dintre cazuri a fost testat pentru un subtip de virus, norovirus. Ceea ce trebuie să înțeleagă lumea este că noi nu testăm, nefiind nici măcar spital de boli infecțioase, nu testăm ce tip de virus dă diareea, pentru că tratamentul este același în fiecare caz. Acest context epidemiologic special ne face să solicităm și am și făcut acest lucru, ajutor pentru a testa acest tip de virus mai particular. Ca medic, m-am dus la început cu gândul la intoxicaţie, după care am văzut că mulţi dintre ei prezintă febră şi atunci ne orientăm din ce în ce mai mult spre o patologie infecţioasă, posibil virală. Cel mai frecvent acestea sunt în mâinile murdare, prin boală transmisă prin alimente sau apă”, a afirmat Mihai Gafencu.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/