Facultatea de Chimie a Universității Politehnica din Timișoara are un nou sediu

noul sediu al facultatii de chimie de la universitatea politehnica timisoara (1)
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Situată pe bulevardul Vasile Pârvan la nr. 6, noua clădire a facultății a fost inaugurată miercuri. Sediul este destinat cercetării, inovației și educației în domeniul ingineriei chimice, biotehnologiilor și protecției mediului.

Noua clădire are zece laboratoare didactice noi și șapte laboratoare de cercetare. Imobilul găzduiește și șase birouri, respectiv două zone de relaxare pentru studenți.

sala de curs din noul sediu al facultatii de chimie de la universitatea politehnica timisoara

inaugurarea noului sediu al facultatii de chimie de la universitatea politehnica timisoara

„După 42 de ani, visul nostru de a fi toți împreună a devenit realitate. Deschidem astăzi un nou capitol în istoria facultății noastre, marcând începutul unei noi ere, unde toți studenții și cercetătorii își vor putea desfășura activitățile într-un cadru modern, adecvat secolului în care trăim”, a afirmat Gabriela – Alina Dumitrel, prorector al Universității Politehnica Timișoara, absolventă a Facultății de Chimie, astăzi cadru didactic aici.

Muzeul TM

gabriela alina dumitrel, prorector universitatea politehnica timisoara

Ridicarea noului sediu de facultate a început în octombrie 2020, odată cu turnarea fundației. Valoarea totală a proiectului a fost de peste 40 de milioane de lei, bani europeni, din care 11 milioane de lei reprezintă contribuția UPT. „Sunt extrem de încântat să mă aflu astăzi aici, într-o locație care servește drept punte între vechi și nou, între trecut și viitor. Este fascinantă această tranziție între cele două clădiri.”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului a Universității Politehnica din Timișoara a fost înființată în 1948.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/